Nyheter

Ikke-katolikk skal tale kirkens sak

Tidligere dramasjef i NRK, Hans Rossiné starter snart i jobben som kommunikasjonsleder i Oslo katolske bispedømme. Han blir den først ikke-katolikken i kirkens ledelse.

– Han har ikke noen spesiell tilknytning til kirken, sier Lisa Wade, administrativ leder i Oslo katolske bispedømme.

Hun sikter til Hans Rossiné, den nye kommunikasjonslederen i Oslo katolske bispedømme som tiltrer stillingen i midten av mars.

– Vi lyste ut stillingen offentlig, og Rossiné var en av flere søkere. Vi var på jakt etter en person med erfaring fra både kommunikasjon og ledelse, og som hadde sympati for det særegne oppdraget som den katolske kirke har i Norge.

LES MER: Steile fronter

Medlemsarbeid

Hans Rossiné har lang erfaring som journalist fra blant annet Dagbladet og NRK. I sistnevnte mediebedrift var hans sjef for dramaavdelingen i 12 år. Høsten 2015 begynte han som senior kommunikasjonsrådgiver i Utlendingsdirektoratet (UDI).

Lisa Wade er overbevist om at Oslo katolske bispedømme vil dra nytte av den tidligere arbeidserfaringen til Rossiné.

– Rossiné har solid mediefaglig kompetanse og verdifull erfaring fra flerkulturell kommunikasjon. Hans viktigste oppgave blir å lede bispedømmets kommunikasjon med våre 136.000 medlemmer fra 170 nasjoner.

Wade presiserer at den nye kommunikasjonssjefen primært ikke skal være kirkens ansikt utad, og legger til at hun selv vil fortsette å holde i medlemsregistersaken.

– Vi ønsker fortsatt at biskopen og prestene skal representere bispedømmet i mediene, sier hun.

LES MER: Katolsk skole dropper OD mot elevenes vilje

Jan Otto Johansen: Klokt

– Hvis dette er riktig så er det ingen dum idé, sier forfatter og tidligere journalist Jan Otto Johansen. Han er selv katolikk.

– Biskopen har ikke hatt så gode rådgivere og kommunikasjonsfolk rundt seg. Det er klokt at de nå satser på en profesjonell.

Han tror ikke at Rossinés personlige tro vil ha noe utslag på den jobben han skal gjøre opp mot medlemmene.

– Jeg går ut fra at han har satt seg inn hva katolisismen er, og den er mye. Det er konservative typer, men også liberale og åpne typer.

LES MER: Tromsø-biskop advarer mot søksmål

Profesjonalisering

Lisa Wade presiserer at ansettelsen av Rossiné er et resultat av å styrke fagkompetansen i bispedømmets ledergruppe.

– Er det et ledd i en slags profesjonalisering av bispedømmet?

– Ja. Vi har vokst dramatisk i løpet av de siste årene, og må nå tilpasse organisasjonen den størrelsen vi har i dag. Som en del av generell profesjonalisering er det viktig for oss å ha gode fagfolk i administrasjonen.

– Det er vel også en fordel å ha en erfaren mediemann som Rossiné på laget når rettsaken mot staten starter?

– Denne ansettelsen er langsiktig, ikke en kortsiktig forsterkning før rettsaken. Når det er sagt er det klart at Rossiné vil bli en viktig rådgiver også her.

LES MER: Vil ikke betale tilbake

Må kjenne målgruppen

Professor ved Hauge School of Managment ved Norsk Lærerakademi (NLA), Magne Supphellen, berømmer Oslo katolske bispedømme for å satse på fagfolk.

– Dette er kjempeviktig og blir ofte undervurdert i kristne og frivillige organisasjoner. Kommunikasjon er et fag, og det å ha gode folk gir faget ekstra effekt.

– Rossiné skal primært jobbe opp mot medlemmene i kirken. Er det en utfordring at han selv ikke er katolikk?

– Han trenger ikke å være katolikk for å gjøre en god jobb. Det kan være en bøyg i starten hvis han ikke har erfaring fra annet menighetsarbeid. Det er viktig at han bruker tid på å forstå særpreget i det katolske miljøet. Det handler om å forstå dem man skal kommunisere med.

Hans Rossiné har avstått fra å bli intervjuet før han begynner i jobben i midten av mars.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter