Politikk

I strupen på Listhaug

Innvandring og regjeringssamarbeid ble hovedtemaer da kristenprofiler møttes til debatt på Evangeliesenterets landsstevne. Martin Kolberg gikk i strupen på Sylvi Listhaug.

– Sylvi Listhaug snakker om mennesker som rømmer fra død og fordervelse, krig og fattigdom som om de skulle være et problem for oss. Dette er midt i den kristne forståelsen om hvordan man skal oppføre seg overfor sin neste, sa Martin Kolberg (Ap) så fort han fikk mikrofonen under den politiske debatten Evangeliesenteret hadde invitert til under sitt landsstevne på Østerbo onsdag.

– Dette med verdier er viktig å diskutere. Martin Kolberg bør være opptatt av innvandringspolitikk. Vi så hva det førte til da AP inviterte 10.000 flyktninger i 2015. Det gikk over styr, kontret innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

LES OGSÅ: «Listhaug bruker kristne verdier i kulturkrig»

Kristenfrieri

Debatten om kristne verdier har rast i sommer og for første gang i valgkampen møttes kristenprofilene til debatt. I tillegg til Kolberg og Listhaug, stilte Knut Arild Hareide (KrF), Anne Beathe Tvinnerheim (Sp) og Tone Wilhelmsen Trøen (H). Innvandring, samarbeidsspørsmål og ruspolitikk ble de viktigste temaene under debatten.

- Vi må tenke på kommende generasjoner. For meg handler det om å hjelpe de mange. Det er mange i flyktningleirer som lever et liv uten håp. Det er vel anvendte penger å bruke penger der i stedet for å hjelpe de få her. Det er solidaritet i praksis for meg, sa Listhaug.

LES OGSÅ: Listhaug: – Ikke nytt at sosialister, kristne eller ei, er uenige med meg

Nyfrelst

– Jeg synes statsråden høres litt nyfrelst ut. Det hun sa var som å si halleluja til KrFs bistandspolitikk, sa Hareide etter at Listhaug hadde tatt til orde for å rette innsatsen mot å hjelpe personer i flyktningleirer.

– Dette handler om å hjelpe fattige mennesker. Vi er nødt til å stille opp i fellesskap. Det som skjer i Middelhavet er mennesker som er i nød. Vi er nødt til å bidra en sånn situasjon, fortsatte Hareide.

– Jeg er nok ikke nyfrelst, Knut Arild. Jeg har ment dette hele tiden, svarte Listhaug og kom samtidig med en utfordring til KrF.

LES OGSÅ: Derfor snakker Støre om kristne verdier

Ber KrF velge side

– Jeg har truffet mange av KrFs velgere og de spør hvem KrF egentlig vil samarbeide med. Jeg tror mange vil ha en avklaring. Om man åpner for Arbeiderpartiet, får man også LO på kjøpet, og de har åpnet for boikott av Israel. Krf må være tydelige på å holde seg på Ikke-sosialistisk side, sa Listhaug til kveldens kanskje største applaus.

Kolberg var på sin side tydelig på at han ønsker Hareide og KrF med på laget når en eventuell ny regjering skal dannes etter valget.

– Det er sterkt fellesskap mellom dere som bevegelse, Krf og det som jeg representer, og det er nestekjærligheten. Tiden er inne for å sørge for at det blir hovedretningen i samfunnet, sa Kolberg og understreket at Arbeiderpartiets dør både er åpen for KrF og Senterpartiet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk