Nyheter

Hvorfor blir religiøse minoriteter i Syria og Irak forfulgt?

Hver eneste dag flykter mennesker fra religiøse minoriteter ut av Midtøsten.

Tirsdag 3. november sendte Vårt Land direkte fra et seminar om religiøse minoriteter i Syria og Irak.

Det er sparsomt med nøyaktig statistikk, men det går en daglig strøm av kristne og folk fra andre religiøse minoriteter ut av Midtøsten. Tall­ene viser at de er utforholdsmessig mye sterkere rammet enn ­majoritetsbefolkningene. Verst er situasjonen i krigsherjede ­Syria og i Irak:

LES MER: Frykter et Midtøsten­ tømt for kristne

Før krigen brøt ut i Syria levde rundt 1,1 millioner kristne en relativt trygg tilværelse der. I dag er rundt 400.000 tilbake.

Før den USA-ledede invasjonen for å kaste Saddam Hussein i 2003, bodde rundt 1,4 millioner kristne i landet. I 2010 ble det anslått at bare 270.000 var tilbake.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Hvorfor er religiøse minoriteter så utsatt i Irak og Syria? Det forsøkte panelet under tirsdagens seminar å svare på. Det var organisasjonene Stefanusalliansen og Digni arrangerer som sto bak arrangementet på Litteraturhuset i Oslo.

Fra Irak deltok den syrisk-ortodokse erkebiskopen Nicodemus Daoud Sharaf.

Biskop Daoud har opplevd at flere slektninger og venner er blitt drept og prestekollegaer kidnappet. Den historiske katedralen hans er blitt omgjort til moské. Den syrisk-ortodokse kirken, som regner seg som verdens eldste kirkesamfunn, hadde syv kirker i Mosul. Nå har de ingen. Det skriver Stefanusalliansen på sin hjemmeside

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter