Nyheter

Hvit rasist dømt for planer om terror mot muslimer i USA

Et Ku Klux Klan-medlem er i USA dømt for å ha planlagt å bruke en fjernstyrt strålingsmaskin for å angripe muslimer og president Barack Obama.

– Glendon Scott Crawford var en terrorist som prøvde å skaffe seg et masseødeleggelsesvåpen og bruke det for å drepe uskyldige medlemmer av det muslimske samfunn, sa statsadvokat Richard Hartunian da dommen falt i dømt i en føderal jury i Albany i delstaten New York fredag.

I retten ble det sagt at 51-åringen forsøkte å bygge og bruke et instrument som skulle spre radioaktiv stråling og som han selv kalte for «Hiroshima i en lysbryter». Våpenet skulle brukes mot Crawfords fiender – muslimer og Det hvite hus.

LES OGSÅ: Hatvold-tiltalt måtte svare om hakekors-bilder

51-åringen ble funnet skyldig i samtlige tre tiltalepunkter og risikerer minst 25 år til livstid i fengsel når straffeutmålingen kommer i desember.

I sin prosedyre sa statsadvokat Rick Belliss at Crawfords planer var «svært ekte, svært levedyktige og svært dødelige». Tiltaltes forsvarer Kevin Luibrand forsøkte på sin side å overbevise juryen om at klienten var blitt lokket i en felle av myndighetene. Luibrand anklager FBI-agenter for å ha laget det dødelige apparatet.

Crawford ble avslørt da han oppsøkte en lokal KKK-leder i North Carolina for å diskutere finansiering av strålingsmaskinen. Vedkommende viste seg å være FBI-informant.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter