Nyheter

Hva skrev Rolf Erik?

Før Rolf Erik Eikemo døde lovet han prøve å kommunisere fra «den andre siden». Onsdag kveld ble resultatet av eksperimentet avslørt.

Er det liv etter døden? Og går det i tilfelle an å kommunisere med de døde? Det er de store spørsmålene programleder Andreas Wahl prøver å få svar på i sesongens siste episode av Folkeopplysningen som ble vist på NRK1 onsdag kveld.

– Hvorfor blir du egentlig med på dette eksperimentet, spør Wahl i programmet da Eikemo avslører at han ikke tror på et liv etter døden.

– Av to grunner. Det er gøy hvis det mot alle odds skulle være en slags passasje mellom dette og neste liv. Men hvis ikke, hadde det vært fint om vi kunne fått et eller annet bevis på at det er humbug, svarer Rolf Erik Eikemo, som på det tidspunktet var dødssyk.

LES OGSÅ: Ber seerne ta kontakt med død mann

Skylder på omstendighetene

I løpet av programmet er Wahl i kontakt med en rekke såkalte «klarsynte» – både på telefon og i personlige møter. Den mest kjente av dem er Lisa Williams, som fikk stor oppmerksomhet i 2014 da hun inviterte til seminar i Oslo sammen med Märtha Louise og Elisabeth Nordeng.

Også Gro-Helen Tørum fra Åndenes Makt på TV-Norge gjør et forsøk på å oppnå kontakt med Eikemo. Ingen av dem lykkes, og de skylder stort sett på omstendighetene rundt forsøket.

LES OGSÅ: Klarsynte advarer mot Folkeopplysningen

Enorm respons på brevet.

Som tidligere omtalt skrev Eikemo et brev før han døde. Brevet ble lagt i en forseglet konvolutt og oppbevart i en safe. NRK oppmuntret folk til å forsøke å ta kontakt med Eikemo og få vite hva han skrev i konvolutten. Rundt 2000 svar ble sendt inn, fra 26 forskjellige land.

Mandag i forrige uke ble brevet åpnet og sjekket opp mot svarene.

Og hva skrev Eikemo i brevet?

«To Messerschmitt Me 110 flyr inn Gandsfjorden 9. april, dreier vest mens de skyter mot Sola flyplass.»

Det var det ingen som hadde svart. Det var heller ingen som hadde brukt ordene Messerschmitt, Gandsfjorden eller flyr.

– Konklusjonen er klar: Det går ikke an å kommunisere med de døde. Så la dem få hvile i fred, og snakk med dem i hjertet ditt og i tankene dine i stedet for å betale en lurendreier penger for å legge ord i munnen på dem, avslutter Wahl.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter