De pågrepne er mistenkt for vandalisme eller vold mot politiet i forbindelse med opptøyene.

Den omfattende aksjonen søndag ble iverksatt etter ønske fra det pakistanske innenriksdepartementet.

– Vi har pågrepet folk som er mistenkt for å ha såret politimenn, og skadd offentlig og privat eiendom, sier Basharat Ali, talsmann for politiet i provinsen Punjab. Ifølge lokale medier har politiet pågrepet mer enn 1.100 mennesker i provinsen.

LES OGSÅ: Abid Raja mener at Asia Bibis sak er et eksempel på at religiøs forfølgelse øker og må tas mer alvorlig.

Protester

Islamistgruppen Tehreek-Labbaik Pakistan (TLP) lamslo Pakistan i tre dager med protester etter at landets Høyesterett frikjente kristne Asia Bibi, en kvinne som i 2010 ble dømt til døden for å angivelig ha kommet med en blasfemisk ytring under en krangel med muslimske kvinner.

TLP beordret stans i protestene søndag etter at den pakistanske regjeringen sa seg enig i å ikke stritte mot en granskning av kjennelsen fra Høyesterett, ta grep for å «hindre Bibi fra å forlate landet» og løslate de som ble pågrepet under protestene.

LES OGSÅ: Islamister raser etter at pakistansk høyesterett har frikjent Asia Bibi

Pågrepet

– Regjeringen sa seg enig i å løslate våre folk, men isteden har de iverksatt en aksjon, sier TLP-talsmann Zubair Kasuri til DPA.

Ifølge han ble mer enn 500 TLP-ansatte pågrepet natt til mandag.

– Regjeringens strategi med å misbruke enigheten med oss og pågripe våre folk vil være ødeleggende for freden, legger han til.