Nyheter

Hundrevis pågrepet etter protester mot blasfemifrikjennelse i Pakistan

Pakistanske myndigheter har pågrepet hundrevis av mennesker etter masseprotestene mot frikjennelsen av en kristen kvinne som ble dødsdømt for blasfemi.

De pågrepne er mistenkt for vandalisme eller vold mot politiet i forbindelse med opptøyene.

Den omfattende aksjonen søndag ble iverksatt etter ønske fra det pakistanske innenriksdepartementet.

– Vi har pågrepet folk som er mistenkt for å ha såret politimenn, og skadd offentlig og privat eiendom, sier Basharat Ali, talsmann for politiet i provinsen Punjab. Ifølge lokale medier har politiet pågrepet mer enn 1.100 mennesker i provinsen.

LES OGSÅ: Abid Raja mener at Asia Bibis sak er et eksempel på at religiøs forfølgelse øker og må tas mer alvorlig.

Protester

Islamistgruppen Tehreek-Labbaik Pakistan (TLP) lamslo Pakistan i tre dager med protester etter at landets Høyesterett frikjente kristne Asia Bibi, en kvinne som i 2010 ble dømt til døden for å angivelig ha kommet med en blasfemisk ytring under en krangel med muslimske kvinner.

TLP beordret stans i protestene søndag etter at den pakistanske regjeringen sa seg enig i å ikke stritte mot en granskning av kjennelsen fra Høyesterett, ta grep for å «hindre Bibi fra å forlate landet» og løslate de som ble pågrepet under protestene.

LES OGSÅ: Islamister raser etter at pakistansk høyesterett har frikjent Asia Bibi

Pågrepet

– Regjeringen sa seg enig i å løslate våre folk, men isteden har de iverksatt en aksjon, sier TLP-talsmann Zubair Kasuri til DPA.

Ifølge han ble mer enn 500 TLP-ansatte pågrepet natt til mandag.

– Regjeringens strategi med å misbruke enigheten med oss og pågripe våre folk vil være ødeleggende for freden, legger han til.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter