Nyheter

Hun kan bryte mannsveldet

Ida Lindtveit kan ta over KrFU-tronen til høsten.

Tirsdag meldte KrFU-leder Emil André Erstad at han ikke tar gjenvalg til høsten. 23-åringen vil konsentrere seg om familien og fullføre studiene.

Dermed kan nestleder Ida Lindtveit seile opp i lederposisjon – og med det bryte den nåværende mannsdominansen i norsk ungdomspolitikk, der sju av sju partier har menn i toppen.

LES MER: Gutta troner i ungdomspolitikken

Vil fortsette i KrFU

Lindtveit har selv lagt merke til kjønnsfordelingen:

– Det er helt klart at man har bitt seg merke i at det i dag bare er mannlige ungdomspartiledere. Det kan være et signal på at man må jobbe mer for å løfte unge jenter, sier hun.

– Vil du selv stille til valg som leder til høsten?

- Jeg har sagt til valgkomiteen at jeg ønsker å fortsette å jobbe med KrFU. Når det gjelder posisjoner vil jeg først gi valgkomiteen et svar på dette. Men jeg synes det er veldig givende å jobbe i KrFU, og vil gjerne fortsette med det, sier Lindtveit.

BERIT AALBORG KOMMENTERER: Tørk tårene – knytt nevene

Jobber med mannsmiljøet

Å sikre kjønnsbalanse i politikken er et kontinuerlig prosjekt, mener Lindtveit. Men hun er fornøyd med måten de jobber med det i KrFU, og minner om at KrFU også hadde kvinnelig leder før Erstad:

– Vi er veldig bevisst på at politikken kan være et vanskelig, politisk miljø å være i, fordi det tradisjonelt har vært preget av mest menn. Derfor har vi jobbet veldig mye med det, og vært bevisst på å bygge opp både kvinner og menn i organisasjonen, sier Lindtveit.

LES MER: FpU er «kvinneversting»

Hun viser til at partiet blant annet opererer med egne jente- og guttegrupper under seminarer, der man står friere til å ta opp utfordringer man har møtt.

– Vi snakker om hvordan vi kan løfte hverandre opp og hvordan vi kan få flere jenter inn i politikken. I tillegg minner vi hverandre på at man må ta vare på hverandre, og gi hverandre gode tilbakemeldinger. Vi må få bort ukultur som for eksempel kommentarer på utseendet om man har vært på talerstolen, og fokusere på politikken.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter