Nyheter

Hun blir den eneste som gir Hareide støtte

Solveig Ege Tengesdal blir den eneste delegaten fra Rogaland KrF som støtter Hareides veivalg på landsmøtet.

Som ventet blåste det en sterk blå vind over det ekstraordinære fylkesårsmøtet i Rogaland KrF i Stavanger lørdag.

Største fylkeslag

Etter en debatt der mange talte varmt for Hareides veivalg, fikk hans råd til slutt støtte fra bare 43 av 135 delegater. Det tilsvarer 32 prosent av fylkesårsmøtet.

KrFs største fylkeslag har med et flertall på 68 prosent vedtatt at partiet bør gå i regjeringssamtaler med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Èn for Hareide

Rogalands-benken til KrF-landsmøtet vil bestå av 15 blå delegater og én som vil stemme for å gå i regjering med Ap og Sp.

Den ene delegaten som vil ha samarbeid med Ap og Sp er fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal.

Overrasket

KrF-leder Knut Arild Hareide håper ikke resten av partiet følger Rogalands eksempel med å la flertallet dominere listen over delegater til landsmøtet.

– Jeg er glad for at en av tre støtter meg i Rogaland. Men jeg er overrasket over at Rogaland KrF velger å ikke lytte til et råd fra hele partiledelsen om å gjøre hva de kan for å sørge for at begge sider blir representert på landsmøtet, sier Hareide i en SMS til NTB.

Advarer

Han advarer mot at en praksis der vinneren tar alt kan bidra til å splitte partiet.

– Rogaland sender med sin avstemning et signal til resten av partiet som jeg håper ikke lyttes til. Vi trenger et resultat 2. november som har legitimitet i hele partiet, sier Hareide.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Nyheter