Nyheter

Høyre slår ring om abortloven

Det er uaktuelt med endringer i abortloven, vedtok Høyre i sitt sentralstyremøte søndag.

– Etter debatten som har vært den siste tiden vil Høyre markere at vi står fast ved abortloven slik den er utformet i dag. Vi mener den ivaretar avveiningene mellom kvinners rett til å bestemme over egen kropp og hensynet til det ufødte liv, sier Høyre-leder og statsminister Erna Solberg.

Tar standpunkt

I søndagens sentralstyremøte, vedtok regjeringspartiet at de slår ring om abortloven. Dermed tar regjeringspartiet et tydelig standpunkt i abortdebatten som har rast de siste ukene etter at flere ungdomspartier har tatt til orde for å fjerne abortnemndene og utvide abortgrensen.

AUF, Fremskrittspartiets Ungdom og Sosialistisk Ungdom går alle inn for å utvide grensen for selvbestemt abort fra uke 12 til uke 18. Rød Ungdom går inn for uke 22, mens Unge Venstre-leder Sondre Hansmark går lengst med sitt forslag om abortgrense på 24 uker.

LES MER: AUF: Bort med nemndene og abortgrense på 18 uker

«Godt kompromiss»

I uttalelsen skriver Høyre at abortloven er et ”godt kompromiss som har sikret at abortspørsmålet ikke har vært en betent og polariserende sak i Norge de siste 40 årene”.

– Høyre mener dette viser at de nødvendige hensyn ivaretas av dagens lov, heter det i vedtaket.

Videre trekker partiet frem at et annet perspektiv i debatten er at den medisinske utviklingen gjør at barn kan reddes stadig tidligere, og at dette forsterker det etiske dilemmaet ved å la abortgrensen flyttes etter det tidspunktet helsetjenesten er i stand til å redde et for tidlig født barn.

LES MER: FpU vil utvide abortgrensen til 18 uker 

LES MER: SV: Abortdebatten kan ikke være en konkurranse i å provosere 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter