Klima

Høyre: – På god vei med klimagass-kutt

Norge skal kutte 40 prosent av utslippene våre innen 2030. – Realistisk, mener Høyre.

Høyres miljøpolitiske talsmann, Nikolai Astrup, mener Norge allerede er på god vei mot å nå målet vi har forpliktet oss til på klimatoppmøtet i Paris. Det innebærer å kutte 40 prosent av utslippene våre innen 2030, i samarbeid med EU.

– Realistisk

– Jeg mener det er et krevende mål, men at det er realistisk å nå det. Norges ambisjon er i tråd med togradersmålet, sier Astrup.

LES MER: Dette er den nye avtalen

Ifølge Astrup er regjeringen og samarbeidspartiene allerede godt i gang med å sette i gang utslippsreduksjonene. Han viser blant annet til satsing på reduksjon av utslipp i skipsfart, satsing på biodrivstoff, utfasing av fossil energi fra bygg og innfasing av nullutslippsteknologi i transport.

LES OGSÅ: Avtalen krever oljestopp i Norge

Kutt i olje

Miljøorganisasjoner peker på olje som utslippsversting. Bør det ikke kuttes i oljesektoren?

– Norsk olje- og gassektor er i aller høyeste grad med på klimadugnaden. Vi har verdens høyeste CO2-avgift på produksjon av olje og gass. I tillegg er norsk olje- og gass-sektor del av kvotepliktig sektor i EUs kvotesystem, der det samlet skal kuttes 43 prosent innen 2030, sammenlignet med utslippene i 2005. Kutt i oljesektoren er derfor godt ivaretatt gjennom rammeverket vi har med EU.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Klima