Nyheter

Høyeste-rett ­avviste bloggeranke

Blogger Jan Kåre Christensen må betale boten for å ha krenket pastor Jan-Aage Torp.

Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig besluttet at de ikke vil behandle anken fra Jan Kåre Christensen.

«Høyesteretts ankeutvalg finner enstemmig at verken avgjørelsens betydning utenfor den foreliggende sak eller andre grunner tilsier at anken blir fremmet for Høyesterett.»

Dermed er dommen fra Borgarting lagmannsrett rettskraftig og Christensen må betale boten på 12.000 kroner.

Uthengt av Christensen

Torp anmeldte Christensen i 2014 for å ha brukt svært sterke personlige karakteristikker av ham i hundrevis av blogginnlegg.

Bakgrunnen for innleggene, er at Torp er gift på nytt. Det mener Christensen er en synd, og dermed er Torp og andre gjengiftede ikke kvalifisert til å være kristenledere. Christensen har også navngitt en rekke andre som er gift på nytt.

Christensens advokat, Brynjar Meling, mener paragrafen som hans klient er dømt for å ha brutt, ikke er ment å ramme blogginnlegg, men er ment å beskytte mot direkte henvendelser, for ­eksempel gjennom telefon eller tekstmelding.

– Man trenger overhodet ikke bry seg om det som står på nettet uavhengig av hvor nedrig det er, sa Christensens advokat, Brynjar Meling i sin sluttprosedyre i tingretten.

Kaller dommen justismord

Borgarting lagmannsrett skriver i dommen at det «Bruk av blogg er vanlig, og det er behov for å gi vern mot hensynsløs ­atferd ved bruk av internett. (…) Lagmannsretten legger vekt på at en blogg ligger offentlig tilgjengelig på internett for alle og enhver. Christensens blogg var beregnet på å skulle spres innen det aktuelle religiøse miljøet. Det må legges til grunn at Christensen var klar over at hans uttalelser kom til Torps kunnskap, noe Christensen også ønsket. Torp var navngitt i blogginnleggene».

Christensen nekter fortsatt for å ha gjort noe straffbart og hevder på bloggen sin at han er utsatt for et justismord.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter