Nyheter

Homofil organist nektes å spille i Agder-kirker

– Ikke diskriminering, hevder sogneprest Bernt Rune Sandrib.

Organisten Rune Hauan fra Lyngdal nektes å spille i to kirker i Vest-Agder fordi han lever i et homofilt samliv.

Dagbladet skriver at Hauan ofte får spille som vikar i Lyngdal kirke og Kvås kirke. Men i nabomenighetene i Eiken og Hægebostad nekter de å bruke ham.

LES MER: Derfor forlater prest Dag Øyvind Østereng Den norske kirke

– Vond følelse

– Det er ikke naturlig for oss å bruke ham, fordi han har valgt den måten å leve på. Å leve i samboerforhold med en annen mann samsvarer ikke med det vi underviser i våre menigheter, sier Sandrib og legger til at han ikke vil kalle det diskriminering.

Dagbladet presiserer at Hauan ikke har tipset avisen om saken selv. Han ønsker ingen konflikt, men sier det gir en vond følelse å bli utestengt.

LES ALF GJØSUND: «Kanskje flere av dem som tapte burde melde seg ut»

Ikke formelt vedtak

Carl Magnus Salvesen, kirkeverge i både Lyngdal kirkelige fellesråd og Eiken og Hægebostad kirkelige fellesråd, sier det ikke er fattet noe formelt vedtak om å utestenge Hauan fra å spille i Eiken og Hægebostad. Han mener partene nå trenger tid til å snakke sammen.

Norske kirker har unntak fra arbeidsmiljøloven og har adgang til å forskjellsbehandle homofile i samliv. Adgangen er begrenset til vigslede stillinger og stillinger sterkt knyttet til kjernevirksomheten i trossamfunn.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter