Nyheter

Holocaust-museum ønsker ikke figurfangere

Holocaust Memorial Museum i Washington ber Pokémon-fangere holde seg unna.

I enda større grad enn vanlig glaner folk på mobilen når de er ute og går. Folk tryner eller går på trær – og årsaken er et nylansert mobilspill.

I sommer er Pokémon Go lansert i USA, Australia og New Zealand. Mobilspillet som lar deg fange flyvende figurer på mobiltelefonen, er blitt enormt populært på kort tid.

Slutt

Langt fra alle ser med blide øyne på de mange som valser rundt med mobiltelefoner på jakt etter nye figurer. I Washington sier ledelsen ved Holocaust Memorial Museum tydelig i fra om hva de mener om spillet:

– Slutt å fange Pokémon her.

LES OGSÅ: Vil ha flere skeive spillhelter

Museet, er sammen med mange andre landemerker, et sted hvor spillerne kan få gratis elementer i spillet. Det er tre PokéStops forbundet med ulike deler av museet.

Minnesmerke

Det liker ikke museet:

– Vi er et minnesmerke over ofrene for nazismen. Vi prøver å finne ut om vi kan få museet ekskludert fra spillet, forteller kommunikasjonsdirektør Andrew Hollinger til Washington Post.

Hollinger forteller at flere besøkende er mer opptatt av å fange figurer enn av utstillingene.

Trafikkfarlig

Spillet har også ført til farlige situasjoner i trafikken, som når noen figurer dukker opp på panseret på biler eller i veikryss, melder NTB.

LES OGSÅ: «Barna til Jesus» fikk gratis leker

Utviklerne har imidlertid lagt inn én viktig sikkerhetsanordning: du kan ikke spille mens du kjører. Spillet krever at du holder en fart på under 30 kilometer i timen.

Sosialt

Politiet i Darwin i Australia synes det har blitt litt for sosialt på stasjonen etter at spillet kom ut. De har sett seg nødt til å be folk slutte å gå inn på stasjonen, som er et av landemerkene i spillet.

– Du er ikke nødt til å faktisk gå inn, skriver politiet på sin Facebook-side.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter