Nyheter

Hjelpearbeider saksøker Flyktninghjelpen

Den canadiske hjelpearbeideren Steve Dennis ble skutt i låret, kidnappet og holdt fanget i Somalia i fire dager i 2012. Tre år senere kan striden mellom ham og Flyktninghjelpen havne i Oslo tingrett.

Onsdag møtes 40-åringen og den norske hjelpeorganisasjonen til mekling. Dersom dette ikke fører til enighet, blir det rettssak i Oslo tingrett i slutten av oktober, skriver VG.

Steve Dennis mener han slett ikke har fått den erstatningen og hjelpen han har krav på etter den dramatiske hendelsen som skjedde mens han var på jobb for Flyktninghjelpen i juni 2012.

LES OGSÅ: Arkitekter tenker nytt om asylmottak

En bilkolonne med hjelpearbeidere ble angrepet av væpnede menn i flyktningleiren Dabaab på grensen mellom Kenya og Somalia. En av sjåførene ble drept på stedet, flere andre ble truffet av skudd og skadd.

Steve Dennis, hans norske kollega Astrid Sehl og to andre fra Pakistan og Filippinene ble kidnappet av angriperne. De ble frigitt fire dager senere.

Dennis har i ettertid fått påvist posttraumatisk stressyndrom. Det tok halvannet år før han fikk den første forsikringsutbetalingen, som ifølge ham selv var altfor liten.

– Vi håper selvsagt at vi kan komme til en enighet begge parter er fornøyd med i meklingen. Hvis vi ikke kommer til enighet der, håper vi saken får en grundig behandling i retten, sier kommunikasjonssjef Tuva Raanes Bogsnes i Flyktninghjelpen til VG.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter