Religion

Hillsong-musiker tar oppgjør med kristendommen

Låtskriver Marty Sampson, som siden 90-tallet har vært engasjert i Hillsong og har opptrådt på flere plater gitt ut av samfunnet, skriver etter sigende i sosiale medier at han nesten har mistet troen.

Sampson er fra Australia og har vært aktiv i Hillsong siden 1990-tallet. Musikeren har vært med fra start i bandet Hillsong United, og han har skrevet låter til samt selv sunget på flere kristne plater utgitt av Hillsong Church.

Mistet troen

Nå er han iferd med å miste sin kristne tro, ifølge et innlegg på hans Instagram-konto. Det var dagen.se som først omtalte saken.

– Hvor mange mirakler skjer? Ikke mange. Ingen snakker om det. Hvorfor er Bibelen full av selvmotsigelser? Ingen snakker om det. Hvordan kan Gud være kjærlighet samtidig som han sender fire milliarder til en viss plass bare for «at de ikke tror»? Ingen prater om det, skriver Sampson i et innlegg på Instagram.

Simpson skriver i innlegget at han «genuint holder på å miste troen», og at dette ikke plager ham. Han er ikke plaget av noe og tilfreds med verden, skriver han.

Denne uka avklarte han i et intervju at han ikke har gått bort fra kristendommen, men at han er i en fase der han tviler svært mye og at troen hans nå står på et tynt fundament.

Vitenskap-hyllest

Innlegget er også både kritisk til og en kjærlighetserklæring til det kristne miljøet han har vært en del av i 30 år.

– Kristne kan være de mest dømmende folka på jorda – men de kan også være noen av de vakreste og mest kjærlige. Uansett er det ikke noe for meg, sier han.

Han begrunner dette med at han ønsker sannheten, «ekte sannhet, ikke «jeg bare tror på det»-typen sannhet».

– Vitenskapen trenger gjennom sannheten i enhver religion, skriver han i innlegget. Han avslutter med at kristendommen for ham nå framstår som enhver annen religion.

Kraftig kritikk

Innlegget har møtt både overraskelse og kritikk, og Sampson har nå slettet det. Noen har derfor stilt spørsmål ved om det faktisk var publisert av Sampson selv.

Andre har reagert på hans påstander om at ingen snakker om ting som selvmotsigelsene i Bibelen, som TV-pastor Michael Brown.

– Marty, hvilken kristen verden har du levd i, spør han.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion