Religion

Hillsong Academy gikk dårlig. Nå samarbeider flere menigheter om ny bibelskole.

Pinsemenigheten Hillsong sin bibelskole i Stavanger hadde få elever. Nytt bibelskolesamarbeid har nå gitt vind i seilene.

I fjor var det kun åtte elever ved skolen bibelskolen Hillsong Academy i Stavanger. Pinsemenigheten bak skolen så seg nødt til å tenke nytt. Det ga resultater, og om noen uker starter over tjue elever ved en helt ny skole i samme lokaler som tidligere Hillsong Academy. Den nye bibelskolen heter Link og er et samarbeid mellom 13 ulike menigheter.

David Siraj er rektor ved Link, og har stått i bresjen for den nye bibelskolen som tidligere var Hillsong Academy. Etter flere år med laber interesse for skolen, bestemte Siraj og resten av skoleledelsen seg for å invitere de lokale pinsemenighetene i byen til et samarbeid. Responsen fra menighetene var god, og en ny samarbeids-bibelskole ble skapt. Siraj forteller om et stort engasjement blant menighetene som ble forespurt om å være med å lage bibelskole.

– Jeg tror dette med enhet og det å stå sammen, er noe som ligger på Guds hjerte. Det har jeg virkelig tro på. Derfor er jeg så begeistret over dette samarbeidet, sier Siraj.

13 menigheter samarbeider

Til sammen står 13 pinsemenigheter og baptistmenigheter i Rogaland sammen om bibelskolen Link, som befinner seg i lokalene til Hillsong i Stavanger.

– Jeg vil absolutt si det er en ny bibelskole. Helt fra vi gikk ut for å «selge» skolen har vi opplevd en voldsom positivitet og oppdrift, sier Siraj.

I tillegg til pinsemenighetene i Rogaland, ble flere baptistmenigheter og menigheter fra De Frie Evangeliske Forsamlinger invitert til å være med. Ålgård baptistmenighet er den eneste menigheten utenfor pinsebevegelsen som takket ja til samarbeid.

Menigheter som eiere og partnere

Siraj forteller at de ulike menighetene enten er medeiere i bibelskolen, eller såkalte «partnere». Mens eierne tar mer økonomisk ansvar, støtter partnerne skolen med et fast økonomisk beløp.

– Eierskap er mer forpliktende, forklarer Siraj.

Ti av de tretten menighetene er oppført som eiere av skolen, deriblant Hillsong, Sentrumskirken, Klippen Sandnes og Betel Hommersåk.

Bibelskolen vil hente undervisere fra samarbeidsmenighetene, og elevene vil ha praksis i eierkirkene.

– Som bibelskole drar vi nytte av den store kompetansen som er i menighetene, sier Siraj.

– Kommer elevene fra disse menighetene?

– Ja, det er nok riktig å påstå. Men det kommer noen fra andre deler av landet også.

Kjempegevinst å gjøre det sammen

Betel Hommersåk er en av menighetene som har gått inn som eiere. Pastor Knut Idland har stor tro på samarbeidet om bibelskolen.

– Vi har veldig tro på bibelskole. Mange av våre aktive ledere har selv gått på bibelskole, og kan peke på trosfundamentet et år eller to på bibelskole gir. Det ønsker vi å gi videre. Så er det en kjensgjerning at det å drive bibelskole på egenhånd er vanskelig. Det er små forhold i mange menigheter, så det å gjøre det sammen er spennende, og en kjempegevinst for oss, sier Idland.

– Var det en enkel avgjørelse å bli med i samarbeidet?

– Ja, det var enstemmig og kjærkomment. For oss var det veldig enkelt å bli med, sier Idland.

Idland beskriver samarbeidet mellom de pinsekarismatiske menighetene i Rogaland som «forbilledlig».

– Ut ifra det samarbeidet har det vokst frem konferanser og nå bibelskole. Jeg opplever det veldig ukomplisert å samarbeide, sier Idland.

Hommersåk-pastoren tror denne typen samarbeid vil bli mer og mer viktig for landets menigheter.

– Jeg tror dette er noe som vi kanskje tvinges mer til. At vi ikke er oss selv nok, men finner det formålstjenelig å samarbeide.

Har du fått med deg disse?

Millionunderskudd og færre folk i Hillsong

Menighet går ut av Hillsong: – Ikke lett å møte folks forventninger

• Alf Gjøsund: «Fortapelsen er ikke noe Gud påfører oss, det er noe vi selv påfører oss og andre».

---

Disse samarbeider om bibelskole

  • Sentrumkirken, Betel Hommersåk, Sion Moi Kristen Tjeneste, Betania Hauge i Dalane, Hillsong Norge, Klippen Sandnes, Klippen Jørpeland, Karismakirken og Familiekirken Sandnes. I tillegg er PBU Rogaland, Evangeliehuset Egersund og Ålgård Baptistmenighet med som partnere til skolen.

---

Les mer om mer disse temaene:

Håkon Vatnar Olsen

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Religion