Nyheter

Hevder grønnsaker er snacks

Den allerede sagnomsuste godtekrigen av 2016 raser og hektoprisene stuper til alles begeistring. Bortsett fra Twitter-lege Wasim Zahid da. Han surmuler.

Dagligvarekjedene dumper prisene på smågodt i et kappløp mot bunnen. Det har brutt ut godtepriskrig og mediene er naturlig nok på ballen.

Så også Dagbladet. Der kom lege, skribent og blogger Wasim Zahid med følgende brannfakkel: Smågodt til ned mot 2,90 kroner hektoen er en dårlig idé.

Ikke nok med dét: Zahid, også kjent som Twitter-legen, hevdet «frukt, grønnsaker og nøtter ... også er snacks og kosemat»,

Sist lørdag intervjuet Vårt Land Wasim Zaid i den mer alvorlige portrettserien «Min tro». Les intervjuet her.

Uhyrlige påstander

Vårt Land konfronterte Twitter-legen med de uhyrlige påstandene:

– Hvorfor surmuler du sånn, Zahid?

– Jeg elsker å kose meg med en godtepose i helgen, men er opptatt av balanse og moderasjon. Pris påvirker våre spisevaner. Det gir dagligvarekjedene makt som de kunne brukt bedre – på frukt, grønnsaker eller nøtter. De kan fint fungere som snacks.

– Det er saklig at grønnsaker og nøtter er snacks da.

– Haha, jeg synes oppskåret selleri, gulrøtter og paprika er godt. Kanskje med litt bær og nøtter. Men det har ikke den samme intense smaken som sure colaføtter eller sjokolade, nei.

EDENS HAGE: Ble oppfordret til å forsvare landet med frø

Colaflasker, bamsemoms, lakrisbåter, melkesjokolade

– Jeg verdsetter en god priskrig på godteri. Kan du ikke se det vakre i å lese artikkel opp og artikkel ned om godtekrigen, mange av dem flankert av reklamer for Vektklubben.no?

– Det skaper mye morsomheter ja. Vi er heldige her i Norge som kan le og ikke bekymre oss for alvorligere ting.

– Hva er ditt yndlingssmågodt?

– Jeg liker det meste. Colaflasker, bamsemoms, lakrisbåter, melkesjokolade...

– Nå høres du ut som en som undertrykker sin indre smågodtjunkie...

– Jeg kan ikke gå en hel helg uten litt godteri, men overdriver ikke.

Følg Edens hage på Facebook!

Bør smågodt reguleres i arbeidsmiljøloven?

– Hvorfor er smågodt så digg?

– Jeg tror vi gjennom evolusjonen er skrudd sammen slik. Det som smaker søtt har mye kalorier som fyrer belønningssentrene i hjernen som igjen gir lyst på mer.

– På jobben settes det ut Twist ved bursdager, godteri mot stress og kaker når vi slår avisen Dagen i noe. Bør godteri inn i arbeidsmiljøloven?

– Absolutt ikke! Jeg er imot mikroregulering. Kake skaper sunn hygge på arbeidsplassen, men moderasjon er viktig.

– Hvilke fristelser kan du ikke motstå?

– Sjokolade.

– Avslørt!

– Ja, haha!

Les mer om mer disse temaene:

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg

Andreas W. H. Lindvåg er politisk reporter i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter