Kirke

Frikirkefolket strømmer til Visjon: – Her får vi påfyll

Underholdning, familie og tradisjon. Dette er hovedårsakene til at frikirkefolket strømmer til Visjon i Stavern.

Bilde 1 av 4

– Det er ganske mye regn i Bergen, så da er det alltid kjekt å komme til sol og fint vær i Stavern, sier Ingrid Skjold.

Det er første dag på Visjon – Frikirkens årlige sommerfestival på Stavern.

Litt bortenfor tunet utenfor Stavern Folkehøgskole, festivalens midtpunkt, ligger campingvogner på rekke og rad. Her treffer Vårt Land 13 år gamle Skjold, som deltar på Visjon sammen med familien – for tredje år på rad.

LES MER: Det er utenkelig for Hanne Marie Moi å forlate Frikirken. Årsaken er at unge blir hørt og sett, og får lederoppgaver.

Aktivitetsleder

Istedenfor å være med på Visjons ungdomsfestival Frik, forteller Skjold at hun skal være leder for aktiviteter for de yngste deltakerne.

– Hva gleder du deg mest til i løpet av festivalen?

– Jeg gleder meg mest til fellesmøtene som heter «Hits for alle». Der blir det spilt mange sanger, men det har også vært skuespill og andre aktiviteter, sier hun.

Festivalveteran

Frank Ulland kommer gående bortover festivalområdet med en handlepose. 50-åringen er her sammen med familie og venner fra Greåker Frikirke.

Det er trettende året på rad at Ulland og familien deltar på festivalen.

– Det er koselig stemning og det er greit å få påfyll fra Bibelen i sommerferien, sier han.

Det er Ullands kone som har frikirkebakgrunn, selv har han sine røtter i Den norske kirke. Han mener at Dnk er litt for «liberal» på visse områder:

– Vi har hatt noen morsomme diskusjoner i vennegjengen om hva som var tillatt for 100 år siden og hva som er tillatt om 50 år. Vi mennesker mener og sier noe, betyr det at Gud mener det samme? Det er forferdelig vanskelig, sier han.

Familietradisjon

19 år gamle Håvard Eike har tatt veien til Stavern fra Bergen sammen med mor, far og lillebror. Også hans familie tilhører Frikirken i Bergen.

– Det er ikke noen sommer uten å være her. Det er kjekt å være med familien, spille volleyball og være på møter, sier han.

– Kristen-Norge er i endring. Som ung, hva tenker du er de største utfordringene Frikirken?

– Det er viktig å møte folk der de er. Vi kan ikke sitte på søndagsgudstjenesten og forvente at folk kommer. Det er viktig å være ute på fest, invitere folk med og å være gode forbilder, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke