Nyheter

Her er den nye misjonsgeneralen

Andreas Andersen (45) er tilsatt som ny toppleder i Misjonsalliansen.

– Jeg kan ikke tenke meg noe bedre og mer meningsfylt å bruke kreftene på. Misjonsalliansen er en organisasjon jeg har 100 prosent i hjertet og er veldig stolt av å tilhøre, sier den nyansatte generalsekretæren til Vårt Land.

Andersen var fra 2006 til 2010 utsending for Misjonsalliansen i Ecuador, og siden har han ledet mikrofinansselskapet Alliance Microfinance AS (AMAS), som er heleid av Misjonsalliansen.

LES OGSÅ: Misjonsgeneral slutter for å bli eldre-general

Har ledet 1000 medarbeidere

– I mikrofinansarbeidet, der vi har 1.000 ansatte rundt i verden, er jeg en av de få som ikke har økonomiutdannelse. Mitt sterkeste kort i den sammenhengen har vært å bidra til at vi i også som aktør innen mikrofinans er tydelige på vårt kristne verdigrunnlag og vår diakonale profil, sier den nye misjonslederen. Han en mangslungen utdannings- og arbeidserfaring.

– Ja, jeg har en litt merkelig fortid, sier Grimstad-mannen med master i verdibasert ledelse, og ellers utdanning innen teologi, diakoni, musikk, bistand og mikrofinans.

Andreas Andersen har – som sin far, Trond Andersen, vært musikksekretær i Indremisjonsselskapet og musikklærer på Bibelskolen i Grimstad. Og han har vært ungdomskonsulent i Agder og Telemark bispedømme. Han er nå medlem av Norkirken, Normisjons forsamling i Grimstad.

– Mine føtter er godt plantet i Den norske kirke, Normisjon og Misjonsalliansen. Jeg har siden 2006 hatt en spennende reise med Misjonsalliansen, og jeg er veldig glad for at jeg etter en grundig utvelgelsesprosess ble valgt som generalsekretær.

En ny Andersen

Andersen etterfølger Arnt Jerpstad, som har ledet organisasjonen i ti fremgangsrike år. Før ham var en annen Andersen, med fornavnet Nils-Tore, frontfigur i en diakonal misjonsorganisasjon som de siste 20 år har vokst mer enn kanskje noen annen norsk misjonsorganisasjon.

– Hva tror du er hemmeligheten bak Misjonsalliansens suksess?

– At vi har stor troverdighet, fordi arbeidet fungerer og gir resultater. Vi har små kostnader hjemme i Norge, og folk vet at pengene kommer andre til gode. At vi er en ikke-konfesjonsbundet, diakonal organisasjon med bredt nedslagsfelt, gjør at mange som er ulikt plassert i det kristne landskapet i Norge kan ha et forhold til oss, svarer Andreas Andersen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

– Nær, dyktig og modig

Hovedstyrelederen i Misjonsalliansen, Paul Erik Wirgenes, sier dette om den nyansatte generalsekretæren:

– Andreas Andersen svarer til Misjonsalliansens verdier: Nær, dyktig og modig.  Misjonsalliansen har fått en kompetent og motivert sjef som vil lede videreutviklingen av Misjonsalliansen som en offensiv og ledende diakonal misjonsorganisasjon.

– Det har vært gjennomført en omfattende tilsettingsprosess med mange dyktige kandidater til stillingen. Andersen har en strategisk bakgrunn for å gå inn i stillingen som generalsekretær, tilføyer Wirgenes.

Hovedstyret var enstemmig i ansettelsen.

LES OGSÅ: Folk flytter raskere enn misjonen

Mange aktuelle kandidater

Vårt Land vet at flere titalls navn på mulige kandidater har vært luftet. 10 personer var inne til intervju.

Utenlandssjef Tone Lindheim var på forhånd ansett som en sterk kandidat til å rykke opp til generalsekretærjobben. Vårt Land er kjent med at hun ikke søkte på stillingen.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter