Nyheter

– Heng dem ut som overgripere

Kvinner i engelskspråklige land reagerer på trakassering og overgrep i kirker.

#metoo-kampanjen har gitt kvinner i ulike deler av verden mot til å sette søkelys på overgrep i kirker. Etter at amerikanerne Hannah Paasch and Emily Joy lansert emneknaggen #churchtoo på Twitter, forteller mange sine historier.

Opprør

Hannah Paasch skriver om kvinners rolle i evangelikale kirker, ifølge ABC News. Hun håper at koret av kvinnestemmer kan føre til et «kulturelt og teologisk opprør».

Emily Joy vil at kirkeledere skal utlevere overgriperne i sine forsamlinger.

– Jeg ønsker at kirkeledere skal sitte med ubehag av all den smerten deres skadelige teologi har påført livene til de som har overlevd, sier hun.

Joy har en akademisk grad i teologi og filosofi fra Moody
 Bible Institute, og har selv opplevd å bli misbrukt.

Forandre seg?

Barbara Roberts står bak nettsiden A Cry For Justice, en nettside for kvinner som overlever vold i nære relasjoner. Hun sier at #churchtoo bare har skrapet i overflaten av alle overgrep som skjer i kirkene. Hun håper flere og flere kvinner forteller sine historier.

– Men vil mennene, som stilltiende har vært innforstått med hva som skjer, og som har latt overgrepene skje, forandre seg? Det er det store spørsmålet, sier Roberts.

Trodde ikke

«La oss ikke glemme å peke på menneskene som ikke trodde på oss da vi fortalte våre historier – pastorer, foreldre, lærere – som lot oss vær der i vår smerte, alene. Dere er også ansvarlige. #churchtoo», skriver Casey Cruver på Twitter.

#notallchurches

Noen har opprettet emneknaggen #notallchurches. Flere kvinner reagerer og mener at de som benytter seg av knaggen bagatelliserer alvoret i det kvinner opplever.

– Det hjelper oss ikke, skriver Shannon Dingle på Twitter, mens andre mener det skader saken å innta en slik avvisende holdning.

LES OGSÅ:

• Vil ha kirkelig #metoo-aksjon

Svenske kirkekvinner sier: Nok nå!

Magre tider for gamle griser

Grumsete grenser

Svartkledd i protest mot kvinnevold

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter