Nyheter

Hareide taler i Høyres hule

KrF-leder Knut Arild Hareide har erklært Høyres regjeringsmodell for død. Nå får han selv tale til blå delegater fra Høyres podium.

For første gang inviterer Høyre samarbeidspartnerne til egen talerstol under helgens landsmøte. Hareide skal i ilden som første programpunkt lørdag morgen.

– Det er vel nesten som om morgenandakten er gjeninnført, spøker Hareide innledningsvis om oppdraget og fortsetter en tanke mer alvorlig:

– Når jeg får tale til Høyre, kommer jeg til å minne partiet om at når KrF snakker om kristne verdier, så handler det ikke bare om K'en i KRLE-faget. Vårt engasjement dreier seg om en hel bredde av saker, sier KrF-lederen.

Spredt gjennom landsmøtet skal også Frp-leder Siv Jensen og Venstre-leder Trine Skei Grande hilse landsmøtet.

LES OGSÅ: Venstre forsøker å rømme fra plan B – analyse

Hareides ord

I slutten av januar var det nettopp Høyre som var var hovedtema da Hareide talte til KrFs store landskonferanse. Da røsket han i Erna Solbergs regjeringsmodell med alle fire: Høyre, Frp, KrF og Venstre.

– Den modellen er død, sa Hareide og ba Høyre nå velge: Høyre eller Frp – eller hans egen favoritt med Høyre, KrF og Venstre.

– Men du har ikke fått svar fra Solberg: Lørdag kan du kanskje be delegaten om dette?

– Jeg opplever i hvert fall færre og færre i Høyre som snakker om fire partier rundt samme bord, svarer Hareide.

LES OGSÅ: Hareide ristet Listhaug hos kristenkonservative

Videohilsen

I gjesterollen er det selvsagt begrenset rom for å blande seg inn i vertskapets politikk. Men selv om ikke Hareide har stått på en Høyre-talerstol før, så har han hilst til det blå landsmøtet på sitt vis:

– Jeg laget en videohilsen til Høyres forrige landsmøtet. Da sa jeg at de nok måtte få behandlet sakene sine fort – for på søndagen skal jo Høyre-folk ut og shoppe.

Kravet om mer søndagshandel har ikke sjanse til å få ny kraft under Høyres landsmøte. Men en serie andre verdispørsmål skal avgjøres under Høyres samling. Blant annet spørsmålet om eggdonasjon. Trolig er denne stridssaken avgjort før Hareide taler til de blå.

LES OGSÅ: Oslo Symposium vil presse Hareide bort fra Ap

Uavklart rødt

Under Høyre-ledelsens pressefrokost i anledning landsmøtet, bekreftet partileder Solberg ønsket om Hareide, Grande og Jensen på styringslaget etter høstens valg.

– Den største forskjellen i norsk politikk er at det ikke er noe alternativ på den andre siden. Alternativet er ikke så klart som jeg skulle ønske det på borgerlig side. Men det er ikke noe alternativ til venstre, sa Solberg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter