Nyheter

Hareide: Situasjonen er uoversiktlig – det går en grense

KrF-leder Knut Arild Hareide var usikker på om en budsjettavtale kunne reddes. Toppmøtene med statsministeren fortsatte.

Sammen med makkerne i Venstre var Hareide og Hans Olav Syversen tidlig lørdag ettermiddag i statsministerboligen for å unngå budsjettkrise.

– Jeg føler vi har litt progresjon nå, sa KrFs finanstalsmann Syversen litt mer optimistisk på vei inn i et nytt møte i partiets stortingsgruppe.

Det startet klokken 15.15 og var ventet å pågå et stykke utover ettermiddagen.

Siste tidsfrist for å lande en avklaring er brutt. Kilder i sentrumspartiene gir uttrykk for at situasjonen er så låst at det bare er statsministeren selv som kan redde den.

– Vi skal være konstruktive. Men selvfølgelig så går det en grense for oss, sa KrF-leder Knut Arild Hareide etter et over to timer langt møte i stortingsgruppen på formiddagen.

LES OGSÅ: – Krigserklæring mot KrF, sier KrFU-lederen

Topptreff

I går kveld satt både Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande i møte på Statsministerens kontor. Vårt Land får opplyst at samtalene der langt på vei var «helt ved enden av det mulige».

– Vi er på overtid av overtiden. Vi jobber konstruktivt for at landet skal få et budsjett, men nå er situasjonen som uoversiktlig at det er stor usikkerhet også i KrF, sa Hareide til pressen i 12-tiden.

LES OGSÅ: Nytt sjokk-kutt gir krisestemning

Krisefaren er der

Sentrumspartiene hadde da ennå ikke fått et endelig svar fra statsministeren på det siste løsningsforslaget som KrF/Venstre hadde fremmet.

Hareide sier han jobber aktivt for å unngå en «situasjon».

Det er et sammenbrudd i prosessen – som i ytterste konsekvens kan ødelegge samarbeid og skape regjeringskrise.

– Det er på tide å minne regjeringen om at det er de som jo skal ha dette budsjettet igjennom, sa Hareide.

Etter det Vårt Land forstår har partene nivået på budsjettet på plass. Men som striden har vært gjennom uker: Partene strides om hvordan skatter og avgifter kan brukes for å gjøre budsjettet grønnere.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter