Politikk

Hareide: – Mest sannsynlig at vi ikke blir enige

Oslo (NTB): Det skal fortsatt mye til før regjeringspartiene, KrF og Venstre klarer å bli enige om statsbudsjettet for neste år, ifølge KrF-leder Knut Arild Hareide.

KrF-lederen var svært ordknapp da han forlot kontoret sitt på Stortinget klokka 13 fredag, etter et nærmere tre timer langt møte med sentrale KrF-ere.

Hareide skulle rett videre til et nytt møte om budsjettet.

– Men jeg vet ikke helt hvor, sa han til pressen som flokket seg rundt ham i KrF-korridoren på Stortinget.

KOMMENTAR: Erna forstår ikke idealismen i sentrum

Pessimist

Han betegner utviklingen fredag og møtet med statsministeren på morgenkvisten som positiv, men er likevel fortsatt pessimistisk i synet på muligheten for å få til en budsjettavtale før mandag.

– Det er fortsatt mest sannsynlig at vi ikke får til en enighet om statsbudsjettet. sa han.

I likhet med de andre tre lederen for samarbeidspartiene vil heller ikke Hareide kommentere det konkrete innholdet i den nye skissen som statsminister Erna Solberg (H) skal ha lagt fram.

Men han understreker at til tross for nye tilbud fra regjeringshold, kan det likevel bli en regjeringskrise på mandag.

– Det kan være en situasjon vi står foran. Men det er ikke noe vi har diskutert i dag, sier Hareide.

LES OGSÅ: Dette er KrFs sjelekvaler

Seks milliarder

Ifølge Aftenbladet skal regjeringen ha tilbudt en pakke på seks milliarder kroner i et forsøk på å ro budsjettet i land.Regjeringen har tilbudt Venstre og KrF en ny pakke verdt over 6 milliarder kroner i håp om å få til en enighet om statsbudsjettet, melder Stavanger Aftenblad.

I pakken ligger det blant annet nye grønne tiltak til om lag 2,5 milliarder. Det inkluderer både klima- og miljøtiltak samt samferdselstiltak med betydelig satsing på jernbane, opplyser flere kilder til avisen.

Pakken inkluderer de 3 milliardene regjeringen tidligere har tilbudt. Særlig er den ment å friste KrF med rundt 1 milliard kroner i en familiepakke inkludert kontantstøtte, og om lag 1 milliard til utdanning og forskning.

I tillegg skal det være en forsvarssatsing i størrelsesorden 2-300 millioner kroner. Noe av dette er «friske» penger, ifølge Aftenbladets kilder.

Deler av tilbudet skal være finansiert av de 1,8 milliarder kronene som regjeringen har fått i økt handlingsrom på grunn av færre asylsøkere enn forventet. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Politikk