Nyheter

Hareide hadde «Jesus-hilsen» til Ap

KrF-lederen fikk fram skatten i salen da han gikk et lite stikk til Ap-leder Jonas Gahr Støre og kristendomskunnskapene hans.

Uken tidligere hadde nettopp Støre avsluttet sin tale til Aps landsmøte med refs av de blåblå som «ikke vil se bjelken i sitt eget øye, for å låne Knut Arild Hareides ord.»

Hareide arresterte Jesus-kunnskapene til lederen i Arbeiderpartiet:

– Her har rådgiverne til Støre sittet og tenkt: Hvem er det som har kommet med dette sitatet om bjelken i øye. Det er Hareide i KrF, har de tenkt. Men det er ikke mitt sitat. Det er Jesus sitt. Kanskje ikke så lurt å fjerne K’en likevel, sa Hareide.

LES OGSÅ: Rødgrønn seier kan gi nytt syn på makt

Jesus-trøbbel

For nettopp K'en i KRLE-faget fikk fyken av Aps landsmøte forrige lørdag. Selv om nettopp Støre kan sin kristendom, har det vært verre med andre Ap-topper. Eksempelvis forgjenger, Jens Stoltenberg – som en gang hadde betydelig trøbbel med Jesus-fakta.

I en spørretime da han var statsminister avslørte Stoltenberg solide hull i bibelkunnskapene sine. Det var like før jul – og daværende KrF-leder Dagfinn Høybråten var i holmgang med Stoltenberg om lokalsykehus og fødetilbud gjestet den forestående høytiden.

Da klarte Stoltenberg å peke ut Jerusalem som Jesu fødested:

«Et barn er født i Jerusalem»

– Det er ikke min oppgave å fortelle statsministeren om hvorfor vi feirer jul, men jeg må minne om at julen også handler om en ung familie som hadde problemer med å finne et trygt sted å føde i småbyen, sa KrF-leder Dagfinn Høybråten og skapte stor moro i salen.

– Jeg er helt enig i at fødesituasjonen i Jerusalem var mangelfull, lød det fra statsministeren, da juleevangeliet var gjestetema da lokalsykehus var hett tema i Stortingets spørretime.

Stortingssalen svarte med latter. Etter debattrunden gikk praten om Stoltenberg virkelig hadde forsnakket seg. «Det er vi ikke helt sikre på», spøkte partifeller av ham.

Utenfor salen denne adventsdagen i 2010 sto flere muntre politikere klare til å lære Stoltenberg julesangen «Et barn er født i Betlehem».

LES OGSÅ: Venstre overgår SV i «KrF-provokasjoner»

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter