Nyheter

Har jobbet med fasteaksjonen 20 år

I dag vil konfirmanter landet rundt samle inn penger 
til Kirkens Nødhjelps årlige fasteaksjon.

Rælingen kirke har 95 konfirmanter som skal gå.

– Vi håper på at vi til sammen får med 150 bøssebærere på innsamlingen. I fjor nådde vi målet, da vi samlet inn over 107.000 kroner, så vi håper selvsagt på å få inn enda mer i år, sier kateket Åsmund Offernes.

LES MER: – TV-aksjonen kan ha gått ut på dato

Begynte som plikt

– Du har vært involvert i fasteaksjonen siden 90-tallet, med noen opphold. Hvor kommer engasjementet ditt fra?

– Vel, i begynnelsen var det egentlig mest en plikt, noe jeg fikk i fanget og som jeg måtte løse på best mulig måte. Men ­etter hvert som jeg har jobbet mye med dette, har det personlige engasjementet også økt. Spesielt da jeg begynte å jobbe her i Rælingen. Det er en fantastisk satsing på fasteaksjonen her, og svært mange som involverer seg i arbeidet. Aksjonen er virkelig noe en legger sjelen sin i, og det har smittet over på meg.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Konkrete tiltak

– Årets innsamling handler om vann og klima. Dette er vel ­temaer som stadig blir mer aktuelle?

– Ja, uten tvil. Jeg tror også det er viktig at vi snakker om klima­tilpasning. Klimaendringer er noe veldig abstrakt og komplisert som kan være vanskelig å forstå for mange. Vi vil hjelpe mennesker med å tilpasse seg et endret klima, konkrete tiltak som kan gjøre hverdagslivet litt bedre for de fattige som blir rammet hardt. Det tror jeg mange er opptatt av.

– Hvordan vil dere gjøre det?

– Blant annet går pengene i år til skogplantingsprosjekter i Afrika som skal hindre at ørkenen sprer seg og bidra til en bærekraftig utvikling. Det er den type langsiktige prosjekter som er viktige.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter