Nyheter

Hanvold og TV Visjon Norge ønsker å bli kontrollert

TV Visjon Norge vil melde seg inn i Innsamlingskontrollen, sier sjefen Jan Hanvold. – Vi vil ha åpenhet om økonomi og jobber hele tiden med å forbedre oss.

TV Visjon Norge A/S har vært i hardt vær de siste døgnene. I «Pengepredikanten» rettet NRK søkelyset rettet mot Jan Hanvold og hans mange roller i Visjon Norge-systemet. I dokumentaren vises det til at Hanvold, som er grunnlegger, styre­leder, TV-pastor og ­redaktør i den kristne TV-kanalen, er «involvert i et 15-talls ulike selskaper, stiftelser og ­eiendommer». NRK problematiserer hans dobbeltrolle som privat investor og Visjon Norge-leder.

Til Vårt Land gjorde lederen av Innsamlingskontrollen, advokat Børre Hagen, det klart at Visjon Norge ikke ville fått ja hvis de hadde søkt om å bli tilsluttet Innsamlingskontrollen.

LES MER: Brennpunkt setter søkelyset på tv-pastor Hanvolds mange roller i ny dokumentar

– Sammenblanding

«Nei, ikke med den sammenblandingen mellom nær­ingsvirksomhet og ideell virksomhet, og med personer i dobbeltroller. Du trenger ikke å ha doktorgrad i moralfilosofi eller etikk for å skjønne at slik sammenblanding reiser mange spørsmål», sa Hagen.

– Hva sier du til den kritikken, Hanvold?

– Jeg forstår det Innsamlingskontrollen sier, ut ifra deres kjennskap til oss. Vi har et klart skille mellom de ulike virksomhetene og vi har de beste revisjonsselskapene. Nå forbereder vi regnskaper som passer inn i deres mal, svarer Hanvold.

– Hengt ut

Hanvold sier at «vi ble mer eller mindre voldtatt av Brennpunkt-redaksjon».

– De kom, smilte og var blide og sa de skulle lage dokumentar om kristenheten utenfor Den norske kirke. Men dette ble noe helt annet. Brennpunkt fordreier virkeligheten. De er ute etter å henge ut folk, det er det de driver med.

– Du karakteriserer programmet som «en karikatur» og ironisering av hva TV Visjon Norge er. Hva består karikeringen i?

– De fremstiller meg som en som har beriket meg på Visjon Norge, og at jeg har bygd opp et imperium av eiendommer. Det er bare tull. Jeg har gjort alt for å få ut evangeliet, for at mennesker blir frelst og for å hjelpe de fattige og syke, svarer Hanvold.

Ikke uthengt

Odd Isungset, redaktør i NRKs Brennpunkt-redaksjon, svarer på kritikken:

– Vi har på ingen måte vært ute etter å henge Hanvold ut. Vi har møtt ham mange ganger i arbeidet med programmet. Hanvold var også hos oss for å se gjennom programmet i god tid før sending, for å få fram mulige faktafeil og mulighet for imøtegåelse. Da hadde han ingen innvendinger mot klippingen, bortsett fra at han synges bussjåføren som hadde vært bibelskoleelev, fikk litt for mye plass i programmet. «Dere har deres jobb å gjøre, jeg har min», sa Hanvold til oss da han var i NRK og så programmet, sier Isungset.

Jan Hanvold forteller til Vårt Land at han etter TV-programmet har fått «masse positive tilbakemeldinger»:

– Når folk ringer og kritiserer spør jeg alltid om de er støttepartnere, og på den måten er med i den store Visjon Norge-familien. Hvis ikke har de ingen rett til å kritisere, svarer jeg.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

E-post om Judas

Jan Hanvold sendte en e-post til sine ansatte i Visjon Norge i forbindelse med NRK Brennpunkts program om ham, med blant annet følgende ordlyd:

«God hjelp ifra Judaser som har vært i staben. Som har stjålet og kopiert kontrakter, som er gitt videre til NRK. Dette er jo dumt, men bare for å minne om at Judas gikk bort og hengte seg selv, vil også den eller de som har gjort dette, få sin fortjente lønn ifra Herren, for sitt svik imot Visjon Norge.»

– Angrer du på at du sendte ut mailen med en slik ordlyd?

– Ingen kommentar! Når jeg sender ut intern mail her, har jeg ingen kommentar om den saken, svarer Hanvold.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter