Nyheter

Hanne Bjurstrøm blir likestillingsombud

Tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) blir nytt likestillings- og diskrimineringsombud.

55 år gamle Bjurstrøm er utdannet jurist og kommer fra stillingen som spesialrådgiver i Klima- og miljødepartementet. Bjurstrøm var arbeidsminister i den rødgrønne regjeringen fra 2009 til 2012. Hun overtar som nytt ombud i januar 2016.

Ørstavik vil da være ferdig med sitt seks år lange åremål som likestillings- og diskrimineringsombud.

LES OGSÅ: Sunniva Ørstavik trosset sine foreldre og gikk på søndagsskolen

Kritikk

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) er blitt møtt med kraftig kritikk for sin likestillingspolitikk. Blant de argeste kritikerne har vært Arbeiderpartiet, det nye ombudets parti.

– Dette er en melding fullstendig blottet for virkemidler som vil drive likestillingen framover. Den er en oppramsing av selvfølgeligheter, men totalt uten kraftfulle tiltak som bringer oss videre, sa Aps likestillingspolitiske talsperson Anette Trettebergstuen da Horne la fram regjeringens likestillingsmelding tidligere denne måneden.

Venstres Sveinung Rotevatn slo overfor Dagsavisen fast at meldingen er så dårlig at den ikke burde ha vært skrevet.

– Vi trenger langt sterkere skyts enn det regjeringen legger opp til, sa Rotevatn, som blant annet tok til orde for å likedele foreldrepermisjonen og opprette en likelønnspott for det kommende lønnsoppgjøret.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Advokat

Hanne Bjurstrøm ledet i flere år de internasjonale klimaforhandlingene på vegne av Norge. I dag leder hun arbeidet i koalisjonen for klima og ren luft (CCAC).

Tidligere har hun vært tilknyttet Aker RGI, Europarådet, Regjeringsadvokaten og advokatfirmaet Arntzen de Besche.

Likstillings- og diskrimineringsombudet har som hovedoppgave å fremme likestilling og hindre diskriminering blant annet på grunnlag av kjønn, etnisitet, religion, livssyn, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsidentitet, kjønnsuttrykk og alder.

Ombudet har omtrent 60 medarbeidere.

LES OGSÅ: – Horne svekker likestillingen

Utvidet søknadsfrist

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet så seg nødt til å utvide søknadsfristen til stillingen fra 15. august til 9. oktober for å få et «bredere søkergrunnlag».

I alt søkte 34 personer jobben innen fristen. Foruten Bjurstrøm har kjønnsforsker og litteraturviter Jørgen Lorentzen det kanskje best kjente navnet. Han er i dag direktør i Stiftelsen Hedda, som jobber med kunstneriske prosjekter knyttet til likestilling, demokrati og menneskerettigheter.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter