Nyheter

Han kan bli Oslos nye ordfører

Blir Miljøpartiet De Grønne så store i Oslo som målingene har tydet på, kan denne mannen bli ordfører.

Shoaib Sultan er Miljøpartiet De Grønnes (MDG) ordførerkandidat i Oslo og svært spent på resultatet for partiet.

– Vi har hatt stabilt høye målinger. Det er helt historisk at et nytt parti etablerer seg ordentlig, sier Sultan på MDGs valgvake i Oslo.

Der måtte man sørge for å ha lokal valuta for å kjøpe mat.

– Dette er tegn på tidene som kommer, sa en av arrangørene da valgvaken var åpnet.

Farlig luft

På oppløpet de siste dagene kan det se ut som pila peker litt nedover. På landsbasis sank partiet med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 4,3 prosent på målingen som byrået Respons gjorde for Aftenposten og Bergens Tidende 10. til 12. september. I byer som Trondheim, Bergen og Oslo har partiet hat over sju prosent. Fem dager før valget hadde MDG nær ti prosent i Oslo på Aftenpostens måling, 9,7 prosent.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Sultan holder hardt på at han ikke vil snakke om hva som kan komme ut av eventuelle forhandlinger om politikk og poster nå.

– Nå er vi opptatt av politikken og hva vi har oppnådd så langt. Gjennom vår deltagelse har vi greid å påvirke norsk politikk i en grønnere retning, sier Sultan.

Han mener at MDG også i Oslo har satt saker på kartet som andre partier er blitt nødt til å forholde seg til, og nevner renere luft, å raskt få på plass et sammenhengenede sykkelveinett, menneskevennlige byrom og bedre kollektivtilbud.

– Jeg har venner som strever med dårlig pust. Det er skremmende at det er dager hvor luften er så dårlig at de må holde seg hjemme.

Vil løfte frivillig arbeid

Sultan var generalsekretær for Islamsk Råd Norge fra 2007 til 2010. Han satt i det regjeringsoppnevnte utvalget som ble ledet av Sturla Stålsett og i 2013 leverte sine råd for en helhetlig tros- og livssynspolitikk, Det livssynsåpne samfunn.

– Hva vil være dine bidrag hvis du skulle bli ordfører?

– For meg har kampen for de fattige og svake i samfunnet vært viktig. Jeg håper å kunne bidra der, og vil jobbe tett med de frivillige organisasjonene som jeg har kontakt med, slik at de kan gjøre den jobben de gjør, enda bedre. Jeg synes at de frivillige trenger å bli løftet opp, sier Sultan.

– Har dere lagt strategier for forhandlingene når valgresultatet er klart?

– Vi har jobbet mye med hva slags krav vi skal sette.

LES OGSÅ: Media og motstandere presser Miljøpartiet hardere. Men angrepene preller av.

– Er du spent på hvordan det går med de andre partiene?

– Det viktigste vi har sett gjennom de siste meningsmålingene, er vi og de andre som setter klima høyt vokser. For mange er miljø og klima helt på toppen av hva de bryr seg om. Det har vært helt fantastisk å være ute i denne valgkampen og snakke med folk. Responsen har vært så enorm, sier Sultan.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter