Nyheter

Han blir ny styreleder i Sjømannskirken

Jørn-Henning Theis er eneste kandidat til vervet som hovedstyreleder i Sjømannskirken.

– En organisasjon som stivner, kommer på et eller annet tidspunkt til å dø. Vi i styret må, og skal, gi innspill til strategi, peke på utfordringer, muligheter og retning, enten det dreier seg om profil, økonomi eller rekruttering, sier Jørn-Henning Theis til Sjømannskirkens blad Hjem.

LES MER: Også Sjømannskirken vil vie likekjønnede

Overtok etter turbulens

51-åringen, som til daglig er administrerende direktør ved Haraldsplass Diakonale Stiftelse i Bergen, er innstilt til vervet som styreleder i Sjømannskirken. Valget foretas på organisasjonens generalforsamling i vestlandshovedstaden i juni. Theis har tidligere vært sjømannsprest i Rotterdam og er medlem av det sittende styret i Sjømannskirken.

Dette styret ble valgt på generalforsamlingen i 2014, som også markerte starten på organisasjonens 150-årsjubileumsfest. Da hadde Sjømannskirken lagt bak seg et vanskelig halvår, som startet med at daværende generalsekretær Audun Myhre overraskende forlot sin stilling på dagen. Det gikk ikke mange dagene før hele styret hadde stilt sine plasser til disposisjon.

LES MER: Sjømannskirken dropper «ettåringene»

– Vi tåler omstilling

Theis er opptatt av å rose Kjell Nordstokke, den nå avtroppende styrelederen som har ledet Sjømannskirken i de to årene som er gått etter turbulensen.

– Måten Nordstokke ledet styret gjennom denne perioden har vært forbilledelig, sier Theis, som beklager at Nordstokke ikke stiller til gjenvalg.

Overfor Hjem er Theis åpen om at det vil komme omstillinger og endringer i Sjømannskirken fremover. Han siterer noe som en tidligere generalsekretær, Halfdan Tschudi Bondevik, skal ha sagt: «Sjømannskirken er ikke hva den en gang var, og det skal den heller aldri bli!»

– Med en slik grunnholdning har Sjømannskirken bygget opp en god, internasjonal organisasjon, som har både gode rutiner, strukturer og erfaringer som kan tåle utfordringer, sier den påtroppende styrelederen.

LES MER: Her er den nye toppsjefen i Sjømannskirken

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter