Nyheter

Hadde rett i én ting

Alt gikk ikke etter planen for australsk dommedagsprofet.

Musa Cerantonio blir beskrevet som en «åndelig autoritet» for fremmedkrigere som søker seg til IS. Den innflytelsesrike, australske konvertitten Musa Cerantonio har skrevet bok om slaget ved Dabiq, der «en gruppe muslimer» skal møte Roma i Dabiq i det som er starten på apokalypsen.

LES SAKEN OM IS OG APOKALYPSEN: Lengter etter dommedag

Avlyst

I Which nation does Rum in the ahadith of the last days refer to? diskuterte han hvilke av dagens aktører som er «Roma». Vanlige oppfatninger er Vatikanet, USA og Vesten generelt. Cerantonio hevdet at alle tegn pekte mot Tyrkia, noe han hadde rett i, siden opprørerne som inntok byen mandag hadde sterk støtte av tyrkiske soldater og fly.

Utover det var det ikke mye som stemte, og i sosiale medier har flere moret seg ved å si at endetiden nå er avlyst.

Cerantonios teorier etter slaget ved Dabiq, var at den muslimske hæren skulle rykke inn i Istanbul, men bli slått tilbake av en Antikrist ved navn Masih ad-Dajjal (Den falske messias). Når det bare var par tusen jihadister igjen, omringet i Jerusalem, skulle Jesus – den nest viktigste profeten i Islam – stige ned, drepe Mashi ad-Dajjal med et spyd og lede muslimene til seier.

LES MER: IS har mistet byen der endetiden skulle begynne

Arrestert

Rett nok har Cerantonio vært tilbakeholden med å slå fast at det er IS-opprørere som utgjør den muslimske hæren som skal være en aktør i apokalypsen.

– Det fortelles bare om «en gruppe muslimer fra Medina», så det er farlig å spekulere. Det kan bare være en gruppe muslimer uten en tilhørighet, sa han til Vårt Land i fjor.

Cerantonio forlot Den katolske kirke som 17-åring og begynte å studere islam i Midtøsten. Han ble TV-predikant, og flyttet deretter over på sosiale medier der han opparbeidet seg stor innflytelse.

Cerantonio ble i mai i år arrestert for å ha planlagt å flykte til Indonesia i en fritidsbåt. Ifølge australsk politi ville han og fire andre forsøke å ta seg videre til Midtøsten for å bli en del av Den islamske staten. Saken skal opp i rettsapparatet i februar.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter