Nyheter

Habakkuks høythengende ærespris

Forhåndsfavoritt tildeles årets pris.

Bilde 1 av 2

Det har vært et svare strev å ordne køen av kandidater til reirets aller mest høythengende utmerkelse: Habakkuks ærespris, oppkalt etter den minste av de små profeter.

Førsteamanuensis Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stav­anger uttalte til Rogalands Avis i august om det da forstående kirkevalget: «Hvis jeg skal gjette, vil jeg tro at homofilisaken kan virke mobiliserende i forkant av valget.»

Denne dristige profeti fra en valgforsker strekker ikke til. Det gjør heller ikke Dagsavisen som i sitt avskjedsintervju med bilagets ypperste, Helge Atle Simonnes, i høst stilte som sitt første og mest brennende spørsmål: «Går det til helvete i mediebransjen?»

Frykten for den evige pine holdes altså i hevd blant hedningene når kirkens folk viker unna en etter en. Men for å få en ærespris, holder det ikke med spørsmål, det må profetier til.

Avisens tidligere sjefredaktør, Arne Strand, nøyer seg aldri med spørsmål, han profeterer. Derfor fikk han Habakkuks ærespris to ganger på rad. Etter at Strand ikke fikk den i fjor, meldte han seg i år igjen midt i vårt jurymøte. Dagens før statsminister Solberg omdannet regjeringen, profeterte Strand: «Carl I Hagens tidligere kronprins, Terje Søviknes, er på vei inn i regjeringen.» Siden profetien var uklar på hvilken regjering Søviknes er på vei inn i, ber vi Strand søke på nytt neste år.

LES OGSÅ: Dette har vi ledd av i 2016

Dommedag når?

Nettstedet sokelys.com skrev 6. juni om «You Tube-profetene» og deres «dommedagsprofetier for 23.-25. september». Nettstedet skrev at det «blant kristne You Tub-ere» nærmest har «eksplodert med spådommer, visjoner, profetier og syner om at noe helt spesielt vil ramme verden de dagene».

De «massive spekulasjonene» var nesten «like hysteriske og oppspilte som Harold Campings spådommer om dommedag 21. mai 2011 som endte i full fiasko.»

Sant nok. Og her var mer:

«Ifølge enkelte vil bortrykkelsen av de sanne troende kunne finne sted enten under årets forsoningsdag eller i 2016. Andre igjen snakker om at en asteroide vil treffe jorden den 25. september, mens andre igjen spekulerer i tredje verdenskrig eller en invasjon fra rommet.»

Nettstedet skrev at «ifølge teoriene (...) er Barack Hussein Obama Antikrist.»

Vel, det mest oppsiktsvekkende som skjedde 23. september, den første mulige dommedag, var at bilaget kunne avsløre utfallet av kirkevalget. Det nest mest oppsiktsvekkende var at pave Frans møtte president Barack Obama, ifølge enkelte på You Tube altså Antikrist.

26. september, dagen etter den andre mulige verdens undergang, kunne bilaget fortelle at folk åpnet sine hjem for en hærskare flyktninger. Invasjonen kom altså, men ikke fra verdensrommet. Noe traff oss, men det var ikke en asteroide.

Personene bak varselet om dommedag 23. eller 25. september laget tidlig en «back-up nettside» hvor «Jesus kommer i 2017 (...) dersom spådommene for 2015 og 2016 slår feil», stadig ifølge sokelys.com.

Det har vist seg før at ved verdens undergang er det er like greit å ha en plan B. Det burde også Dagbladet ha lært. 20. juni meldte Dagbladet at «Jorden går inn i sin sjette «utrydningsfase». Forrige gang forsvant dinosaurene. Nå kan det være menneskenes tur».

Men allerede fire dager senere slo Dagbladet retrett: «Dommedag er herved utsatt på ubestemt tid».

LES OGSÅ: Husker du nyhetsåret 2016?

Profetenes tid 
er nå

Partiet De Kristne er Partiet for Profetier. En lokallagsleder støttet profetien om at 22. juli var en straff fra Gud for at Norge sviktet Israel. Han måtte forlate Partiet De Kristne som tok avstand fra profetien. Partiet mente det hadde bedre profeter.

Partiformann Erik Selle uttalte på valgdagen til Dagen at de hadde jobbet hardt: «Nå er det det herlige demokratiet som vi får leve i, som skal gjøre sitt. Våre ambisjoner for dette valget er 15-20 kommunestyrerepresentanter og representasjon i 2-4 fylker».

Like før midnatt var drømmen redusert: «De kristne dobler seg». Da det herlige demokratiet hadde talt helt ferdig, var Partiet De Kristne på Bømlo, partiets fødested, ikke doblet, men derimot halvert.

En av forklaringene på det dårlige resultatet Partiet De Kristne selv ga bilaget etter valget, var at det gikk «en rød vind» over landet.

Partiformann Erik Selle tildels herved Habakkuks ærespris for 2015. Prisen er en You Tube-snutt der den farlige, sosialistiske valgvinden røsker i bedehustakene på Bømlo.

LES OGSÅ: Her er årets beste filmer

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter