Nyheter

Gullgutten som gir gullmedaljen til kreftsyke barn

Søndag tok Matthias Vilhjalmsson gull i Tippeligaen med Rosenborg. To dager senere var han på sykehusbesøk. Møtet med kreftsyke barn førte til at han auksjonerer bort gullmedaljen, for å skaffe penger til barna på sykehuset.

– Er du en spesielt myk, varmhjertet og gavmild toppidrettsmann?

– Jeg er en følsom gutt, det er sant. Familien og de to barna våre er viktigst. At jeg selv er småbarnsfar gjorde nok at jeg kunne forstå litt om hvor tøft det er for barn og foreldre når alvorlig sykdom rammer dem, svarer islendingen som har vært fotballspiller i Norge de siste fire årene.

LES OGSÅ: Vrakes i Viking – kvitterer med bibelvers

Tirsdag kveld var Rosenborg-spillerne på besøk på barneavdelingen ved St. Olavs Hospital. Besøket var i regi av Barnekreftforeningen, som drives på frivillig basis av foreldre som har, eller har hatt barn med en eller annen form for kreft.

Etter besøket bestemte Viljamsson seg for for å auksjonere bort gullmedaljen sin.

– Et hjerteskjærende møte

– Hvorfor?

– Det var hjerteskjærende å se små barn som er alvorlig syke. Pengene som kommer inn gjennom auksjonen kan forhåpentligvis bidra til å gjøre hverdagen litt lysere for dem.

LES OGSÅ: Ber til Gud under hver kamp

Noen har anonymt sendt inn tullebud på én million kroner for gullmedaljen hans. Det hva høyeste reelle bud per torsdag formiddag er 30.000 kroner.

– Men det er noen dager igjen før fristen går ut. Jeg håper at noen bedrifter kommer og bidrar til at beløpet øker.

– Medaljen betyr ikke mest

– Hvor mye er en gullmedalje som norsk seriemester i fotball verdt for deg, Vilhjalmsson?

– Medaljen betyr ikke mest, men opplevelsen, samholdet med laget og vissheten om at jeg faktisk er seriemester. Jeg er blitt seriemester tre ganger hjemme på Island, og har dessuten vunnet cupfinalen to ganger. Men dette er første gang jeg vinner en tittel i Norge, og det er stort, svarer 28-åringen som nå er spiss på Trondheimslaget som er vinneren av Tippeligaen i år.

LES OGSÅ: «Topplederne har ødelagt fotballens uskyld»

Siden Start solgte Matthias Vilhjalmsson i sommer har sørlendingene ikke vunnet noen kamper. Eks-trener Mons Ivar Mjeldes forklaring på det er at alt forandret seg da Vilhjamsson forsvant.

Søndag foregår siste serierunde, og Start balanserer på stupet.

– Vondt å se Start slite

– Føler du deg skyldig for at Start risikerer nedrykk?

– Nei. Dessuten sørget jeg jo for noen mål og poeng i vårsesongen. Men jeg må innrømme at det er vondt å se mine, gode gamle lagkamerater slite. Mange av dem er unge og lovende. Men jeg tror de overlever i eliteserien.

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

– Hvorfor kommer det så mange gode fotballspillere fra Island?

– Kanskje på grunn av treningskulturen. Barne- og breddefotballen har meget stor oppslutning, og den nasjonale ligaen holder høyt nivå. Det er mange islandske spillere i Norge og i andre land. Men jeg tror også at mye godt er på gang i norsk fotball. Nordmenn må lære seg å snakke opp fotball i eget land.

Drømmer om jul i Norge

– Hva drømmer du om å kunne gjøre for første gang?

– Å feire jul i Norge. Den drømmen går i oppfyllelse i år, og det tror jeg blir koselig, svarer Matthias Vilhjalmsson.

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter