Nyheter

Glad for kirkefakta

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap), mener det er bra at Den norske kirke vurderer alternativ bruk av kirkene.

– Det er vel å anse som et utspill siden budsjettet legges fram snart, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen om utspillet fra Den norske kirke om kirkenedleggelser i Oslo. Det er kommunene som i hovedsak finansierer lokalkirkene, bortsett fra prestelønninger.

– Jeg tar stilling til saken når jeg får ordentlig fakta på bordet. I stedet for å skyte fra hofta, vil jeg vente på prosessen og se hvordan bruken er. Vi har hatt for lite faktagrunnlag om bruken av kirkene, så det er veldig bra å få dette på bordet, sier hun.

Hansen mener det er utelukkende positivt at kirker med lav aktivitet blir brukt på alternative måter.

– Det er mange andre kristne trossamfunn som har henvendt seg til oss med behov for lokaler og som kan bidra til å øke aktiviteten i kirkene.

Hun erkjenner at rehabiliteringsbehovet for oslokirkene er «enormt»

– Men heller ikke disse tallene er kvalitetssikret, for vi har ikke hatt så grundige tilstandsvurderinger av kirkebyggene.

– Manglende ressurser er hovedårsaken til at kirker vurderes nedlagt. Har Oslo kommune mer penger til Den norske kirke i kommende budsjett?

– Budsjettet legges fram 27. september og jeg kan ikke gå inn på byrådets forhandlinger, sier hun.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter