Kirke

Glad for fornyet tillit

– Vi har fått bekreftet et solid mandat, sier Gard Realf Sandaker-Nilsen, leder for Åpen folkekirke, selv om antall mandater gikk ned.

Det foreløpige resultatet for årets kirkevalg er nå klart. Opptellingen så langt viser at Bønnelista får mandat i alle ni bispedømmer der de stilte liste. Åpen folkekirke beholder flertallet av leke medlemmer i seks bispedømmer, mens Nominasjonskomiteens liste over lekmedlemmer får flertall i ett; Sør-Hålogaland.

– Det er gledelig at velgerne gir Åpen folkekirke fornyet tillit. Vi har fått bekreftet et solid mandat fra grunnplanet i kirka. En stor del av medlemmene ønsker en åpen folkekirke. Vi gikk til valg på et bredt program med mange saker. Nå er vi motivert for å arbeide videre både lokalt og nasjonalt, sier Sandaker-Nielsen.

I 2015 fikk Åpen folkekirke 61 prosent av stemmene.

- Med flere lister til valg, var det ikke å vente at vi skulle kopiere brakseieren fra 2015. Den gangen fikk vi 61 prosent. Vi er glade for at vi totalt sett nesten har fått like mange mandater som vi har hatt i denne perioden.

Valgdeltakelsen har sunket fra 15,1 prosent ved forrige kirkevalg til 12,7 prosent i år.

Vi ser en nedgang i valgdeltakelsen fra sist, det er vi ikke fornøyde med. Vårt mål i Åpen folkekirke er at den skal gå videre opp over tid. Her har hele kirka en jobb å gjøre, sier Sandaker-Nielsen.

Les mer om mer disse temaene:

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal

Sondre Bjørdal jobber i religionsavdelingen i Vårt Land.

Mattis C. O. Vaaland

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke