Nyheter

Glad for at OD fikk mindre penger

Med Israel for fred (MIFF) er fornøyd med at deres motaksjon bidro til mindre penger i OD-kassen i fjor.

– Vi håper at vår aksjon bidro til å vekke skoler og enkeltelever til å holde seg borte fra å delta. Vi er glad for at det ble mindre penger til en organisasjon som vi mener bidrar til å sementere konflikten i Midtøsten, sier Conrad Myrland, leder for MIFF.

– Men vi kan nok ikke ta æren alene. Det er en generelt nedadgående trend at Operasjon Dagsverk har fått inn mindre penger de seneste årene, sier han.

LES OGSÅ: Fikk flere millioner mindre til OD i 2018

Hard kritikk

Noen uker etter at Elevtinget hadde tildelt Operasjon Dagsverk 2018 (OD) til KFUK-KFUM Global, gikk MIFF ut og kritiserte tildelingen. De skrev på sine hjemmesider at OD «forsøker å få skoleelever til å gi en dagslønn til boikott av Israel» og at KFUK-KFUM Global «jobber for å utsulte og utarme seks millioner jøder og to millioner arabere i Israel».

OD-pengene skulle gå til prosjekter i regi av det palestinske KFUK-KFUM der blant annet traumatiserte, palestinske ungdommer blir rehabilitert.

LES OGSÅ: Anklager OD for rasisme

– Ekstreme politiske krav

– Er det uproblematisk at dere har bidratt til færre penger til å hjelpe traumatisert palestinsk ungdom?

– Pengene går til en organisasjon som støtter ekstreme politiske krav som vil gjøre slutt på verdens eneste demokratiske stat i Midtøsten, og de vil boikotte til målet er nådd. Jo mindre penger slike organisasjoner får fra norske skoleelever, jo bedre, sier Conrad Myrland.

LES OGSÅ: Mobiliserer mot hjelpeaksjon

Angrer ingenting

– Dere er også kritisert for annonsene dere satte inn i flere norske aviser – er det noe dere ville gjort annerledes i ettertid?

– Nei. Selvfølgelig ville vi nådd sterkere og bredere ut, men vi er fornøyd med det vi gjorde. Men jeg skulle ønske at det ikke var nødvendig å drive kritisk journalistikk på aksjonen. Når ingen medier undersøker, så vi oss nødt til å rykke inn betalte annonser for å få eksponert dette.

Brukte mye penger

– Hvor mye ressurser brukte dere på kampanjen mot OD?

– Et sted mellom 200.000 og 300.000 kroner, sier Conrad Myrland.

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter