Nyheter

– Giverne til gjenbruksbutikker er viktigst

Det er de vi konkurrerer mest på, sier konsernsjef i Fretex.

Bilde 1 av 3

Ingenting er viktigere for gjenbruksbutikkene enn å ta vare på giverne. For selv om det ikke synes som noen grenser hvor mye brukt nordmenn har lyst til å kjøpe, er det giverne det er konkurranse på:

– Det er ganske tøff konkurranse på å få inn varer. At det er mange butikker er bare bra, for det skaper bare mer interesse for gjenbruk. Men siden vi ikke kjøper varer, er vi avhengige av å få inn nok gode varer, sier Trond Ivar Vestre, konsernsjef i Fretex Norge.

LES OGSÅ: Nå er bedehuskultur trendy

Hensyn til giverne

Butikksjefen på Norges største Fretex-utsalg er enig i det. Marianne Bjerkmann på Alnabru sier at de jobber bevisst for ikke å ta kundene for gitt, og at hensynet blant annet får utslag i prising av varer. Her balanserer de mellom kunder som vil kjøpe billigst mulig, og givere som vil at tingene deres skal bli ordentlig verdsatt.

– Det er noen folk som gir oss ting som de selv vet er verdt ganske mye. For dem er det også viktig for at skal bli verdsatt riktig. Det er jo ofte en grunn til at de gir til nettopp oss, og det er at de vil at tingene deres skal bidra til et godt formål, sier Bjerkmann.

LES OGSÅ: Kristne gjenbruksbutikker gir ikke bare penger i kassa

«Riktig pris»

En gang opplevde hun at en kunde fulgte etter henne da hun gikk og priset varer. Etterpå sa hun «det var akkurat riktig pris».

Det viste seg at det hadde vært arvegods som kvinnen selv hadde gitt bort til Fretex, forteller butikksjefen. Slike hendelser har betydning for å ta vare på givergruppen, mener hun.

LES OGSÅ: Hvilken gjenbrukstype er du?

27 millioner

Givernes bidrag til Fretex er også det som gjør at Frelsesarmeen kan drive mye av sitt sosiale arbeid. 10 prosent av Fretex inntekter går direkte til Frelsesarmeens sosiale arbeid, som i fjor utgjorde det 27 millioner. Det går blant annet til utdeling av suppeskåler til de som trenger det, kapellantjenester i fengsel og for eldre, språkkurs og babysang.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter