Nyheter

Gillard frykter press for å være «vellykket»

Australias tidligere statsminister Julia Gillard er bekymret for at sosiale medier legger økte krav på unge.

– Det virker som et økende problem at mange unge sliter med depresjon, angst og oppfatninger om egen kroppsfasong, med bulimi og anoreksi, sier Gillard, som er styreleder i en australsk organisasjon for mental helse; beyondblue.

Selv om forskningsdata om dette er mangelfulle, har Gillard «en intuitiv opplevelse av at økningen i sosiale medier bidrar til økt press for mange unge i dag».

Bombardert 24/7

– Da jeg vokste opp, sammenlignet du deg stort sett med elever i klassen, og så kanskje en glamorøs Hollywood-stjerne på TV. Vi ble ikke som dagens unge ustanselig bombardert med innrykk og bilder av folk som tilsynelatende lever fabelaktige liv og ser fantastisk ut på alle bilder. Jeg tror denne typen press medfører tilleggsproblemer for mange unge.

LES KOMMENTAR: Den doble skammen

Mobbing og trolling

Spesielt bekymrer det Gillard at mange blir angrepet og trollett i sosiale medier, der de får fortalt de forferdeligste ting om seg selv.

– Jeg tror dette forstørrer problemene med mobbing som alltid har eksistert i skolen. Forskjellen er at mobbing var noe som pleide på skje ansikt til ansikt. Nå kan dette skje på avstand, 24 timer i døgnet, sju dager i uken, på grunn av sosiale medier, advarer eks-statsministeren.

LES OGSÅ: – Kan ende i en epidemi av psykiske lidelser

Les mer om mer disse temaene:

Geir Ove Fonn

Geir Ove Fonn

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter