– Jeg har oppdaget hvor mye vi har til felles, og har har fått mange aha-opplevelser om andre tradisjoner som resonerer med meg og min kristne tradisjon, sier Barth Hake daglig leder i Kirkelig dialogsenter Oslo.

Torsdag forrige uke begynte pilegrimsferden fra Oslo, og søndag kom de fram til målet: Havets Katedral i Fredrikstad. Katedralen, som skal bygges av materialer som er laget av plast funnet i havet, beskrives som et flerreligiøst samarbeid for miljø og skaperverk på katedralens hjemmeside.

– Det har vært helt fantastisk. Det har vært veldig fint å bli kjent med tradisjoner som er annerledes enn mine. Vi har snakket om hva vi tror på, hvordan vi forstår vår egen tro, og stilt spørsmål til hverandre mens vi har gått, sier Hanna Barth Hake.

Pilegrimsvandringen gikk på tvers av religiøse skiller, og formålet var å vise at religionene «står sammen i kampen for klimaet».

– Vi har opplevd en felleskapsfølelse om at vi står sammen om et stort og viktig spørsmål i vår tid, sier Barth Hake.

LES OGSÅ: Kirken kjemper for klima

Har lært av hverandre

Arrangørene var Ellingsrud og Furuset menighet sammen med Oslo Buddhistsenter og Initiativet MiljøSikh.

Hun forteller at de blir tatt imot ved stedet der Håpets Katedral bygges, og at det skal være et opplegg, med blant annet hilsen fra biskop Atle Sommerfeldt og fra ordføreren i Fredrikstad.

– Det blir godt å komme fram, men det er litt trist at det er ferdig. Samtalene går på høygir, og vi har ikke lyst til å slutte å snakke sammen, sier Barth Hake.