Nyheter

Gikk konkurs og måtte stenge – fikk avslag på ny skolesøknad

Mannen bak Oslo International Bible College vil starte Oslo Internasjonale Bibeltrening Center.

Finn Henrik Friis Larsen var med da Oslo International Bible College måtte stenge og gikk konkurs. Nå vil pastoren starte ny bibelskole.

– Det var kjedelig at søknaden vår ble avslått. Vi hadde jobbet mye med den og håpet at den skulle bli godkjent. Men det er Utdanningsdirektoratets rett til å gjøre subjektiv vurdering, og vi kan ikke gjøre annet enn å akseptere den, sier Friis Larsen.

– Bare småting

I avslaget fra Utdanningsdirektoratet vises det til at skolens læreplan ikke oppfyller lovens minstekrav til fag- og timefordeling, kompetansemål og vurderingsordning. Friis Larsen mener disse problemstillingene kunne vært løst med litt større smidighet fra direktoratets side.

– De tre-fire tingene de nevner er noe vi oppfatter som småting som de burde ha sagt i fra om slik at vi kunne ha korrigert dem, sier han.

Les også: Ingen bønn for nye bibelskoler

Uenig med direktoratet

riis Larsen var grunnlegger av og i mange år rektor ved Oslo International Bible College (OIBC) på Lørenskog. Etter tilsynsrunder fra både NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) og Kunnskapsdepartementet, måtte skolen til slutt stenge på dagen i februar 2014. Et par måneder senere slo skolen seg selv konkurs. OIBC var blant landets største bibelskoler.

Friis Larsens nye skole bærer navnet Oslo Internasjonale Bibeltrening Center (OIBTC) og kom også til kort i Utdanningsdirektoratets skjønnsmessige vurdering. Direktoratet konkluderte med at skolen ikke kunne tilby en utdanning som det er et særskilt behov for i samfunnet og på arbeidsmarkedet, og det poengteres at det finnes nok av studieplasser på bibelskoler i Oslo-området fra før av.

Det var avisen Dagen som først omtalte saken.

– Markedet etterspør vår utdanning

Denne vurderingen er ikke bibelskolegrunnleggeren enig i.

– Det er ingen andre bibelskoler i hele Norge som vil ha den type undervisning med bibelfag, internett og TV som oss, og som også vil lære studentene praktisk å kommunisere det de lærer. Derfor mener vi det er feil av Utdanningsdirektoratet å henvise til at det er ledige plasser på andre skoler, sier Friis Larsen og legger til:

– Vi vil gi studentene en utdanning som markedet etterspør, noe våre undersøkelser har vist at den gjør. Vi har undersøkt dette både gjennom misjonsorganisasjoner, menigheter og kristne TV-stasjoner.

I avslaget fra Utdanningsdirektoratet understrekes det at «Søkerens seriøsitet, herunder om søkeren tidligere har hatt en sentral posisjon ved en offentlig godkjent skole som har mistet godkjenningen grunnet gjentatte eller alvorlige regelbrudd» kan bli tillagt vekt i vurderingen av søknaden. Oslo International Bible College er imidlertid ikke nevnt eksplisitt i vurderingen av Friis Larsens nye skoleprosjekt.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Vil ikke klage på avslaget

OIBC klaget ikke på avslaget fra direktoratet, og det er derfor utelukket at det vil bli undervisning ved skolen kommende høst. Friis Larsen fant det ikke hensiktsmessig å ta opp kampen nå.

– Vi føler det er mangel på vilje til godkjenning av nye skoler i Utdanningsdirektoratet, noe jeg synes er kjedelig. Vi hadde håpet at dette var en regjering som tok hensyn til nye initiativ, sier pinsepastoren, som ikke vil påstå at direktoratet aktivt motarbeider opprettelser av nye bibelskoler.

– Det tør jeg ikke si, men de har ikke vært spesielt imøtekommende i vårt tilfelle.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter