Nyheter

Gaver strømmer inn til Stålsetts bot – og julegaver til Lula

På en uke har det strømmet inn over 300.000 kroner til å dekke boten Gunnar Stålsett ble idømt 19. desember.

Torsdag 26. desember, altså andre juledag, er det samlet inn nesten 310.000 kroner i en spleis som skal gå til Gunnar Stålsett, Lula Tekle og organisasjonen Mennesker i Limbo. 1652 givere har gitt.

Flere av giverne kommer også med støttemeldinger til Stålsett.

«Gunnar Stålsett har gjennom sitt varme eksempel løftet medmenneskelighet og omtanke for de svakeste inn igjen i offentligheten. Takk,» skriver giver Dag Røssum Johansen. «Stor takk til Stålsett for hans modig innsats for å belyse mennesker i nød. Håper disse menneskene får en rettferdig og human behandling,» skriver giver Muhammad Rai. Også noen kjente personer har gitt penger under fullt navn.

«Nå gjenstår bare lovendring... Stå på!», skriver oslobyråd og SV-politiker Inga Marte Thorkildsen. Flere givere sender julehilsener til både Lula Tekle og Gunnar Stålsett.

– Juleperspektiv

– Det er jo veldig bra, sier Gunnar Stålsett om at det har blitt samlet inn en stor sum til å betale boten han fikk i Oslo tingrett og julegaver til Lula Tekle.

Han ble torsdag 19. desember dømt for å ha brutt utlendingsloven ved å gi eritreiske Lula Tekle arbeid som hushjelp. Dommen var 45 dager betinget fensel og 10.000 kroner i bot.

– Jeg er veldig glad for den gode tanken bak innsamlingen, og for at Lula får økonomisk hjelp nå når arbeidet blir tatt fra henne. Innsamlingen har noe av juleperspektivet over seg, at vi deler med andre som er i nød, sier Stålsett.

Insisterer på å betale boten selv

Tre timer etter at initiativtaker Silje Haavet Golden startet innsamling på nettsiden Spleis, hadde folk donert mer enn 30.000 kroner. Og 26. desember er summen altså mer enn tidoblet.

Stålsett insiterer likevel på å betale boten selv.

– Jeg tror det er riktigst at jeg betaler den selv, slik at man ikke sier at enkelte slipper å betale sin egen bot, sier han.

Facebook-spredt

Dommen fikk Silje Haavet Golden til å opprette innsamlingsaksjonen.

– Da Stålsett-dommen kom, var det den siste av en rekke saker som gjorde at jeg tenkte: «Dette kan jeg ikke stå for, jeg må gjøre et eller annet med dette».

Engasjementet har spredt seg via delinger på Facebook, og hun har sett at mange i sin omgangskrets er engasjert i Stålsetts sak.

– Det som er fint med å bo i et 
demokrati, er at selv om vi har en lov har vi lov til å gå ut offentlig å si at 
vi er uenige, sier Silje Haavet 
Golden.

Les mer om Stålsett saken:

Påtalemyndigheten godtar dommen mot Stålsett

Stålsett måtte trøste Lula - ikke gråt

---

Fakta:

---

Les mer om mer disse temaene:

Hans Christian Paulsen

Hans Christian Paulsen

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter