Nyheter

Går mest i kirken – stemte nei

Stavanger bispedømme er det eneste som har nei-flertall til homoliturgi blant sine kirkemøte-delegater. Det er også her folk går oftest til gudstjeneste.

Blant de delegatene som er klare til Kirkemøtet, er det et klart flertall for å vie homofile i Den norske kirke med 64 mot 36. Kun ett bispedømme har flere nei-delegater enn ja, og i kun to bispedømmer er det likt mellom ja- og nei-siden – Møre (Møre og Romsdal) og Agder og Telemark.

LES MER: Kvinner sørger for ja-flertall i Kirkemøtet

Det er i disse tre bispedømmene oppslutningen om gudstjenesten er høyest, har blogger Arve Kjell Uthaug regnet ut.

Kirkemedlemmene i Stavanger er hyppigst til gudstjeneste, med 2,1 gudstjenestebesøk årlig per kirkemedlem. Agder og Telemark er på en god nummer 2, med 2 gudstjenestebesøk i året per medlem. Nummer tre er Møre. Der er tallet 1,9.

LES MER: Prester skal ikke tvinges til å vie homofile

Blant bispedømmene med lavest gudstjenestebesøk er også de bispedømmene med størst ja-flertall. Både Oslo, Hamar og Borg sender fem ja-representanter og to nei-representanter til Kirkemøtet.

– Sammenfall av faktorer – som «høyt» kirkebesøk, og valg av representanter som står for det tradisjonelle synet – trenger ikke tyde på en årsakssammenheng. Men sammenfallet er interessant, skriver Uthaug.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter