Nyheter

Full forvirring rundt fjerning av 22. juli-hjerte

Kirkelig fellesråd har vedtatt å fjerne et stort, rødt hjerte utenfor Oslo domkirke, men sier det er byrådet som har bedt om fjerningen. Kulturbyråden forstår ingenting.

– Dette er på grunn av byrådets egne vedtak om at de ikke ønsker et spesielt minnesmarkeringssted i forbindelse med 22. juli, sier kirkeverge Robert Wright til P4.

Dagbladet skriver at hovedstaden står i fare for å miste sitt eneste 22. juli-minnesmerke.Kunstner Espen Hilde har fått brev om at hjertet, som står i Domkirkeparken, må fjernes innen 1. september. Parken skal rustes opp, og hjertet med teksten «…og størst av alt er kjærligheten» må bort. Men Robert Wright i Kirkelig fellesråd sier tidsfristen ikke er absolutt, og rådet vil ikke selv fjerne hjertet.

– Etterkommer kommunens ønske

Han sier til P4 at kirkelig fellesråd bare etterkommer «kommunens ønske». Den situasjonsbeskrivelsen går ikkebyråd for kultur og næring i Oslo, Hallstein Bjercke, god for.

– Dette er noe vi må sørge for å rette opp i, og det kan bli aktuelt å invitere kirken til dialog, sier han til radiokanalen.

Støttegruppen: – Skikkelig trist

Kirkelig fellesråd ønsker at etterlatte kan bruke et lite landskapsrom i den nye parken som er planlagt der hjertet nå står. Rommet får navnet «Blomster og lystenningsstedet».

– Jeg syns det er skikkelig trist, og det viser en manglende innsikt i viktigheten av budskapet, sier kunsteneren om pålegget om å fjerne hjertet. Også lederen i Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene, Lisbeth Kristine Røyseland, synes det er «leit og veldig rart» hvis minnesmerket blir fjernet.

AUF-leder Mani Hussaini håper hjertet eventuelt kan settes opp et annet sted, så folk fortsatt kan tenne lys og legge ned blomster ved skulpturen.

LES MIN TRO MED AUF-LEDEREN: Elsket og hatet

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter