Nyheter

Frykter satanistskole

AP-topp i hardt ordskifte om privatskoler i Kristiansand.

– Det er bare et tidsspørsmål før vi får søknader fra andre trossamfunn, og da er dere forpliktet til å si ja. Snart har vi en muslimsk skole, kanskje en satanistskole, her kan det komme alt mellom himmel og jord, sa Trond Blattmann (Ap) da det borgerlige flertallet i formannskapet i Kristiansand bystyre onsdag sa ja til en ny privatskole i sørlandsbyen.

Fædrelandsvennen melder at det er få saker der de politiske skillelinjer er så tydelige som i debatten om privatskoler.

LES MER Kristne friskoler kan stille samlivskrav

Nei til segregering

Avisen forteller at særlig Ap-topp Trond Blattmann var ivrig da de folkevalgte skulle avgjøre søknaden fra Kristiansand Grunnskole, som skal være basert på livssynshumanistiske verdier.

– Segregering med bakgrunn i tro fører ikke til gode og velfungerende samfunn, men til manglende tillit, større forskjeller og mer konflikter. Det er noe av det farligste vi kan drive med, sa Blattmann.

Han har vært representant i Kristiansand bystyre i flere perioder og hatt en rekke politiske verv i Arbeiderpartiet, blant annet som politisk rådgiver i Fornyings- og administrasjonsdepartementet i perioden 2009–2011.

LES MER Muslimsk skole fikk nei

Nei ble til ja

Kristiansand kommune skal gi et rådgivende svar til Utdanningsdirektoratet, som avgjør søknadene om nye friskoler. Fædrelandsvennen opplyser at dersom direktoratet sier ja til Kristiansand Grunnskole, vil Kristiansands friskoler ha til sammen 1.156 plasser.

Flertallet i kommunens oppvekststyre vendte tommelen ned for skolen, men formannskapet sa ja. Høyre, KrF, Frp og Venstre vant fram mot stemmene til Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet.

Les mer om mer disse temaene:

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen

Bjørgulv K. Bjåen er journalist i nyhetsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter