Nyheter

Frykter kanadiske tilstander

Trump-tilhengere frykter at Hillary Clinton skal gjøre USA likere «sosialistiske» Canada.

Rett utenfor den demokratiske valg-rallyen i vippestaten New Hampshire viste fire Trump-supportere med flagg og bannere sin motstand mot Clintons politikk.

– Vi bodde i Canada da min datter på 19 år ble syk. Hun hadde en komplisert betennelse, men ble satt på et års venteliste for behandling. Hun ble etter hvert veldig syk og fikk blodforgiftning. Det ble alvorlig, forteller Liz Gabert.

LES OGSÅ: Hillary Clinton jakter vippevelgerne

Korridorpassienter

Hun forteller at Donald Trump ikke er hennes førstevalg som president. Faktisk var han nummer 18 på hennes liste av mulige kandidater. Men hun stemmer for ham likevel, blant annet fordi hun frykter at Clintons helsepolitikk skal gi den samme formen for statlig styring og lange køer i USA.

– Clinton og Obama er begeistret for den kanadiske modellen. Men helsevesenet fungerer ikke der oppe. Syke mennesker blir korridorpasienter, hevder Gabert.

Hun mener den vanlige amerikaner har langt bedre tilgang til helsevesen. For henne er valget rent politisk, og dermed er for eksempel historiene om Trumps behandling av kvinner uten betydning.

– Ingen bryr seg. Hvorfor skal de det? Og hvorfor kom historiene nå, så kort tid før valget?

Trump-frivillig Linda Brown er enig. Hun har aldri før jobbet frivillig for en politisk kampanje, og stemte på Obama for åtte år siden. Nå står landets framtid på spill. Vinner Clinton om to uker, faller USA i grus sier hun.

LES OGSÅ: «Trumps svakeste punkt er hans forfengelighet og skjøre ego. Det kan bli farlig for USA», skriver Berit Aalborg

Frykter media

Trump-tilhengerne var svært skeptiske til å la seg intervjue av journalister, som de ikke stoler på i det hele tatt.

– Når Trump sier at valgkampen er «rigget», så handler det mye om hvordan pressen behandler ham og oss. Ting Trump-tilhengere sier blir tatt ut av sammenheng. Media rapporterer ikke nyheter, men heier på Clinton, sier Linda Brown.

LES OGSÅ: Gro Harlem Brundtland: Slik blir det når kvinner styrer verden

Følg Vårt Land på Facebook og Twitter!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter