Nyheter

Frp: Ingen flere asylsøkere nå

– Nå er grensen nådd, sier Frp-talsmann Mazyar Keshvari.

– Hvor langt mener du Norge skal strekke seg for å få fordelt asylsøkerne som allerede er i Europa?

– Det er en større diskusjon jeg ikke kan ta på stående fot. Ser vi på hvor mange asylsøkere og flyktninger vi har tatt imot de siste femten årene i forhold til folketallet, er vi på topp i Europa, sier Mazyar Keshvari. Han er innvandringspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet på Stortinget.

I løpet av de neste to årene skal 120.000 asylsøkere relokaliseres, hovedsakelig fra Hellas og Italia.FN har lenge bedt EU-landene få fortgang i arbeidet med relokalisering og minnet om at 120.000 kun utgjør 20 dager med en tilstrømming av 6.000 flyktninger og migranter. Rundt en halv million har tatt seg til EU så langt i år. I Brussel tirsdag sa justisministeren Anundsen at Norge er beredt til å delta i programmet. Men han ville ikke si noe om hvor mange og når.

LES MER: Regjeringen kan ikke kjøpe seg fri

At Norge nå skal bidra er derfor ikke noen nyhet, mener Keshvari.

– Men vi får se hva justisministeren sier og hva som blir aktuelt.

LES MER: Frp snur – Norge tar imot Europa-flyktninger

– Hvor går grensa for hva Norge skal gjøre?

– Det er mye som tyder at grensa er nådd for lenge siden. Bare se på alle som har fått innvilget opphold og som fortsatt er mottak. I tillegg kommer de enorme kostnadene som i realiteten innebærer at hele oljefondet er brukt opp på innvandring. Derfor må vi hjelpe der folk er og ikke ta flere til landet, sier Keshvari.

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter