Nyheter

Frikirkene fortsatt størst utenfor folkekirken

Islam er den nest største religionen i Norge, men frikirkene har likevel dobbelt så mange medlemmer som moskeene.

Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. I alt er det per 1. januar 2015, 559.000 nordmenn som tilhører trossamfunn utenfor Den norske kirke. Dette utgjør 11 prosent av befolkningen.

25 prosent i moskeer

Kristne trossamfunn utenfor Den norske kirke utgjør fortsatt den største gruppen, med 296.500 medlemmer. Dette tilsvarer 53 prosent av den totale mengden medlemmer av tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke.

Likevel faller antallet såpass fra 2014 til 2015 at kristendommens andel av tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke reduseres med 4,4 prosentpoeng, tilsvarende 41.795 medlemmer, skriver Fritanke.no. livssynssamfunnene utenfor statskirken.

LES OGSÅ: Her er de stærste kirkesamfunnene i Norge

Katolsk opprydning

Nedgangen skyldes imidlertid opprydningen i medlemsregistreret til Oslo katolske bispedømme. Holder man katolikkene utenfor, har medlemstallet i kristne trossamfunn utenfor Den norske kirke økt med drøyt 3.600 medlemmer, ifølge nettavisen.

Til sammenligning har islamske trossamfunn 141.000 medlemmer i 2015, noe som tilsvarer 25 prosent av medlemmene i trossamfunn utenfor Den norske kirke kirke. Moskeene har på landsbasis hatt en vekst på 8.900 medlemmer det siste året, og har hatt en oppgang på 44 prosent – tilsvarende 42.000 medlemmer – siden 2010.

LES OGSÅ: Oslo katolske bispedømme viste ingen ydmykhet, skriver Trygve Jordheim

Flest frikirkefolk i Agder

Antallet muslimer er størst i Oslo, der 21 prosent av innbyggerne tilhører et trossamfunn utenfor Den norske kirke. 9 prosent av disse tilhører islam, og 8 prosent tilhører andre kristne trossamfunn. Fritanke.no skriver at det er Agder-fylkene som har den høyeste andelen av befolkningen registrert i kristne trossamfunn utenfor Den norske kirke.

Antall medlemmer i resterende trossamfunn utenfor Den norske kirke har holdt seg relativt stabilt, unntatt Human-Etisk Forbund, som har hatt en økning på nesten 2 prosent.

LES OGSÅ: En av tre er innom et gudshus i året

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter