Kirke

Frelsesarmeen tilbake til røttene

I helgen tar Frelsesarmeen over Youngstorget med suppe, såpe og frelse, til stor glede for forbipasserende og medlemmer.

Bilde 1 av 3

– Vi ville ha feiringen der folk er, og derfor valgte vi oss den mest travle fotgjengerstripa i Oslo, sier kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen, Geir Smith-Solevåg.

Denne helgen åpner den kristne bevegelsen sin årlige kongress for hele Oslos befolkning. De har overtatt teltet til Oslo Pride på Youngstorget, og byr på gratis suppe, allsang og gudstjeneste til alle forbipasserende.

– Folk skal få en opplevelse av det kristne budskapet et sted de kanskje ikke forventet, forklarer Smith-Solevåg.

LES MER: KrF-arar møtte buing og tilrop i Pride-paraden

Tilbake til røttene

Kommunikasjonssjefen forteller at organisasjonen ønsker å ta gateplanet og friluften tilbake som møteplass. Inspirert av grunnlegger William Booth, som startet virksomheten i et telt i Whitechapel i London i 1865.

De siste årene har kongressene blitt arrangert i lokalene til Oslo Kristne Senter på Kjeller. De som har kommet, har vært folk som har bestemt seg for det på forhånd, forteller Smith-Solevåg.

– Ambisjonen vår nå, er å gi folk en mulighet til å møte Frelsesarmeen der de er. Vi er ikke til for oss selv. Vi ønsker å forkynne evangeliet og møte menneskers behov.

Han forteller at responsen har vært positiv, og at de måtte sette ut flere stoler på fredag.

– Folk er nysgjerrige på hva vi holder på med, og leser tekstene vi har trykket på teltene. Vi håper at teltene kan bidra til gode møter mellom folk med ulik demografisk tilhørighet, og møter mellom mennesker og Gud, sier kommunikasjonssjefen.

LES MER: Kirkestøtte til å endre abortloven

Nysgjerrige turister

Italienske Federica Falcetta og Leonardo Graciotti har satt seg til bords blant mange uniformerte. I hånden holder de hver sitt pappbeger med mulligatwnysuppe, laget på Frelsesarmeens eget suppekjøkken.

Kjæresteparet er på storbyferie i Oslo. Lik dem er det mange turister som tilfeldigvis vandrer gjennom Youngstorget på lørdag.

– Det er veldig merkelig. Jeg har aldri sett noe lignende før, sier Falcetta. Hun legger til at hun likevel synes det er et kult og fint sosialt arrangement med mange folk.

– Vet dere hva som skjer her og hvem som arrangerer det?

– Vi aner ikke, fordi alt er på norsk, men vi leste noe om frivillighet og armé? Alle går jo i uniformer, sier Graciotti.

Kjæresteparet forteller at det er bare tilfeldig at de gikk forbi teltet. De blir litt overrasket når de får vite at Frelsesarmeen er en kristen organisasjon, og de har ikke tenkt å delta på møter. Men Falcotta synes arrangementideen er veldig god.

– Vi har ikke noe sånt i Italia, men hvis det kommer noe lignende, kunne jeg godt tenkt meg å bidra, sier hun.

LES MER: Sanger om trøst og omsorg

'Fantastisk'

Turid Müller er også innom Youngstorget i dag sammen med sin tvillingsøster Aase Ueland, som er medlem av Frelsesarmeen. Hun synes arrangementet er fantastisk.

– Frelsesarmeen er enestående. Spesielt med tanke på hjelpen de gir rus- og alkoholmisbrukere. Dette sosiale arrangementet er helt unikt. Det er helt på sin plass at de viser seg frem på en flott måte, sier Müller som senere skal på gudstjenesten i teltet.

Også Frelsesarmeen-medlem Ellen Amundsen synes teltet er flott. Hun skal delta på seminar, marsj, allsang og gudstjeneste.

– Programmet virker spennende, og jeg synes det er flott at vi går tilbake til røttene våre. Dette er et veldig bra påfunn, sier Amundsen.

LES OGSÅ: NRK Super får kritikk for kjønnshårvoksing-video

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kirke