Nyheter

Forventer helbredelser på Telenor Arena

Tirsdag kveld skal den Florida-baserte pastoren, Guillermo Maldonado, tale i Telenor Arena. – Vi forventer helbredelser, sier Visjon Norge-sjef Jan Hanvold.

– Han pleier ikke å gi intervjuer til pressen, sier redaktør og styreleder i Visjon Norge, Jan Hanvold.

Det er han som håndterer all presse når den kristne TV-kanalen arrangerer en tre dager lang konferanse på Telenor Arena utenfor Oslo. Konferansen har fått navnet «Jesus helbreder i dag», og det er den amerikanske predikanten Guillermo Maldonado som er hovedtaler.

– Er det mulig å få komme ned og ta et bilde av ham?

– Nei, frem til klokken syv i kveld har han trukket seg tilbake i faste og bønn, sier Hanvold.

Ifølge ham er det 2.700 personer forhåndspåmeldt til konferansen, men Hanvold venter opp mot 5.000.

SNÅSAMANNEN: – Ingen skal få meg til å tro at Gud ikke finnes

2.000 husmenigheter

Pastor Maldonado, eller apostel Maldonado som han selv kaller seg, grunnla sammen med sin kone, «profeten» Ana Maldonado, den Miami-baserte kirken King Jesus Ministry i 1996. Ifølge menighetens egen hjemmeside kom Maldonado som misjonær til USA med et kall om å kristne 12 prosent av befolkningen i Miami.

I dag profilerer menigheten seg som den største spansktalende menigheten i USA. Maldonado er en kjent predikant i Kristen-Amerika, og har flere ganger holdt åpningsbønnen i den amerikanske kongressen.

Misjonsbakgrunnen står sentralt når han deltar på Visjon Norges arrangement.

– På denne konferansen skal vi presentere det nye Kristen-Norge. Derfor har vi invitert 100 innvandrermenigheter til å delta. Vi vil ønske dem velkommen til Norge, ikke som innvandrere, men som misjonærer. Maldonado kom selv som misjonær til USA fra Honduras og har siden da opprettet 2.000 husmenigheter med 20.000 medlemmer. Han er en stor inspirasjon, sier Jan Hanvold.

Også innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug vil delta på konferansen.

LES MER: Professor Jan-Olav Henriksen advarer kirken mot for store ord om helbredelse

Det overnaturlige

Hanvold mener Maldonado representerer den nye kristendommen i Vesten.

– Vi ser at flere av de landene som tidligere sendte ut misjonærer, nå får dem i retur. Også flere av pastorene i norske frimenigheter har innvandrerbakgrunn. Denne uken skal Maldonado inspirere disse menneskene.

– Hva er budskapet hans?

– Han bringer det overnaturlige til sin generasjon, sier Hanvold.

Det samme fortalte Maldonado til den kristne avisen Norge idag da de fikk et kort og sjeldent intervju da predikanten besøkte Norge i 2015. Der beskrives kallet som Maldonado fikk:

«‘Jeg har kalt deg til å bringe min overnaturlige kraft til denne generasjonen’, var budskapet han fikk – og i dag gjør han det i stor stil», skrev avisen da.

HELGE SIMONNES: – Helbredelsespredikanter er blitt suspekte

Mirakler og helbredelse

Også den gang var besøket i regi av Visjon Norge, og Maldonado karakteriserte henvendelsen fra Jan Hanvold som en døråpner til å utføre mirakler i Norge. Han var overbevist om at det ville skje mirakler også her i landet.

– Det handler om å ha et riktig tankesett. Jeg har reist i 55 land. Og alle steder har det skjedd mirakler. Vi tjener en allmektig Gud. Han er dem samme overalt, men vi må ha riktig tankesett og forventning, sa Maldonado til Norge idag i 2015.

Denne uken forventer Jan Hanvold helbredelser i Telenor Arena.

– Vi forventer at folk blir helbredet, men vi legger noe annet i ordet helbredelse enn mange andre. Frelse er helbredelse. Syndstilgivelse er helbredelse. Befrielse fra fobier er helbredelse.

LES MER: Biskop Per Arne Dahl ber Snåsamannen om unnskyldning

Demonutdrivelse

Maldonado er også kjent for sine demonutdrivelser. På nettstedet Youtube finnes det flere klipp hvor mennesker blir slått i bakken av at han blåser på dem.

Da Vårt Land først omtalte konferansen på Telenor Arena i april i år sa Anders Torp, som selv vokste opp i en menighet hvor demonutdrivelser stod sentralt, at han stilte spørsmål til hvorfor Visjon Norge samarbeider med en person som tror på og utøver demonutdrivelser.

– Jeg reagerer på hans syn på seksualitet og at han fra scenen har befalt ut seksuelle demoner av ungdommer. Det er brudd på privatliv, tankefrihet og samvittighetsfrihet, sa Torp.

Jan Hanvold sa den gangen til Vårt Land at det ikke ville foregå demonutdrivelser på arrangementet i Telenor Arena.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter