Nyheter

Foreslår å droppe KrF

– Vi bør vurdere å «slippe dem fri» om vi er mest tjent med det, sier Frps Roy Steffensen.

Under helgens landsstyremøte i Frp skal partiet granske seg selv, regjeringen og et elendig valgresultat. Stortingsrepresentant fra Rogaland, Roy Steffensen, mener Frp må bruke muligheten til å diskutere hvor smertegrensa går – både hva gjelder oppslutning, regjeringsdeltagelse, men også i samarbeidet med KrF og Venstre.

– Jeg tolker det dit at KrF har begynt å se en vei ut. Når vi har flertall alene med Venstre, mener jeg vi må vurdere om samarbeidet med KrF virker. Hvis Knut Arild Hareide vil samarbeide med Jonas Gahr Støre, er vi da tjent med to nye år med innrømmelser til KrF når vi faktisk klarer oss uten dem? spør Steffensen.

«Slipp fri»

Han peker på at partiet i de største og mest konservative KrF-fylkene, Rogaland og Hordaland, har valgt å bytte side i politikken: I kommunene Kvitsøy, Karmøy, Bergen og Haugesund og på fylkestingene i Rogaland og Hordaland, har KrF inngått samarbeid med Arbeiderpartiet.

– Jeg legger merke til at dette er hjemfylkene til Krf-lederen og nestlederen. Hvis de virkelig vil bytte side, bør de være ærlige og si det, ellers bør vi vurdere å «slippe dem fri» om vi er mest tjent med det, sier Steffensen.

Ikke skyld på Carl

Steffensen var kampanjeleder i Rogaland, som er det Frp-fylket som gjorde det best i valget. Han er likevel svært skuffa over det samla valgresultatet: Frp endte på 9,5 prosent, som er det dårligste på 24 år, og mistet ti av 12 ordførere.

– Det er for enkelt å forklare tilbakegangen med regjeringsdeltakelsen, flyktningkrisa eller å skylde på noen utspill fra Carl I. Hagen. Vi har gått tilbake de tre siste valgene. Jeg er derfor glad for at partiet i helgen skal evaluere hvordan vi jobber, for målet vårt må være å igjen bli størst på ikke-sosialistisk side. For å nå det mener jeg ikke at spørsmålet nødvendigvis handler om vi skal ut av regjeringen eller ikke, men hvis vi blir, må vi finne en bedre strategi enn den vi har nå. Skal vi ut, må vi også ha en klar plan for det, sier han

LES OGSÅ: Lanserer 20 tiltak for færre flyktninger

Smertegrense

Uten at han vil konkretisere det, sier Steffensen at det går en smertegrense for Frp på oppslutning og tap i saker. Flyktningspørsmålet, spesielt.

– Denne saken er av stor betydning for vårt arbeid framover. Jeg er ikke i tvil om at Anders Anundsen er den beste justisministeren til å håndtere situasjonen, men vi kan ikke være med dersom begrunnelsen er at alternativet ville vært verre. Vi må få klare seire på innstramninger. I tilleggsproposisjonen til Stortinget håper jeg vi får til en raskere saksbehandling, lukkede mottak, strengere regler for familieforening og reduksjon i kontantytelser, sier Steffensen.

Følg oss på Facebook og Twitter!

Avlyser skjebnemøtet

Helgens landsstyremøte ble i sommer omtalt som et «skjebnemøte». Nå skulle Frp skulle avgjøre om de kunne fortsette i regjering. Nå som møtet står for tur, er det få som tror det får dramatiske konsekvenser.

– Vi skal ha en vanlig politisk debatt og evaluere valgkampen. Det er mediene som har skrevet at Frps fremtid skal avgjøres nå. Jeg har aldri trodd at dette blir et problematisk møte. Men det er klart mange er skuffa etter valget, det er idiotisk å si noe annet. Derfor må vi evaluere valget, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter