Nyheter

Forberedt på full kirke

Den walisiske forkynneren og retreatlederen Roy Godwin har gitt norgesbesøk høy prioritet de seneste årene. Nå reiser han på ny turné. – Vi har forberedt oss på at kirka kan bli full, sier soknerådsleder.

– Jeg har hørt Godwin flere ganger tidligere og blitt begeistret over bøkene hans. Jeg unner folk å høre budskapet og håper det vil gjøre noe med den enkeltes bønneliv, sier soknerådsleder Nicolai Homme i Bore menighet.

Bore kyrkje i Klepp kommune er første stoppested når den walisiske forkynneren og retreatlederen Roy Godwin reiser på norgesturne fra 11. til 20. oktober. Turneen har fått tittelen «Velsignelsens vei – hvordan se mennesker og steder forvandlet av Gud».

– Jeg tror mange vil høre Godwin, også fra andre menigheter enn vår egen. Vi har forberedt oss på at kirka kan bli full, sier Homme.

Bore Kyrkje har plass til 230 personer. Dersom det blir fullt, forteller Homme at kirkestuen står klar med mulighet for TV-overføring.

LES MER: – Oase har fått et ufortjent dårlig rykte

Mirakler

Roy Godwin er daglig leder ved bønnefellesskapet og retreatsenteret Ffald-y-brenin i Wales. I bøkene Strømmer av nåde og Velsignelsens vei, som begge er utgitt på norsk, forteller Godwin om en rekke tegn og mirakler som har skjedd gjennom virksomheten. De to siste årene har han vært hovedtaler på Oase-bevegelsens sommerstevne og besøkt titalls norske byer.

– Det var en sterk respons under fjorårets turné. Vi ser at Godwin samler mennesker på tvers av meninger og menigheter og treffer en lengsel i det norske folk, sier daglig leder Eivind Arnevåg i Oasebevegelsen, som er medarrangør av turneen.

Godwins forkynnelse og praksis har mye til felles med retreat- og klosterspiritualitet. Samtidig deler Godwin noe tankegods med trosbevegelsen og dens overbevisning om at Gud har gitt troende en spesiell autoritet, blant annet over sykdom og «onde makter». Hos Godwin uttrykkes dette i undervisningen om at troende har fått en autoritet til «å tale ut velsignelser» over mennesker og steder i Jesu navn.

Velsigne hverandre

Under høstens turné vil innholdet i forkynnelsen handle om å oppdage «en enkel sannhet i hva det betyr å velsigne hverandre», forteller Arnevåg.

– Det er en enkelhet over det radikale budskapet hans. Godwin opplever at folk blir helbredet og får sterke møter med Gud gjennom retreatsenteret sitt. Jeg tror mange vil bli oppmuntret av å høre hvordan Gud virker iblant oss, og vi håper det starter en ny bønnebevegelse i landet vårt, sier Arnevåg.

Ikke opptatt av båser

Selv om Godwin er en karismatisk kristen, passer han god inn i Den norske kirke på Jæren, mener Nicolai Homme.

–Vår menighet er ikke så opptatt av å plassere folk i båser, men er åpne for alt som er godt og rett. På Jæren blir vi ikke imponert bare fordi folk løfter stemmen. Godwin passer godt inn med sin jordnære talemåte, sier Homme.

– Fra retreatstedet Ffald-y-brenin fortelles det om mange tegn og mirakler. Er det noe du håper å se mer av i deres folkekirkelige sammenheng?

– Jeg tror folk har en lengsel i seg etter å kjenne mer av Guds nærvær. Vi ber om Guds kraft til både frelse og helse hos oss, og opplever at det som skjer der borte gjør godt for folk og er veldig bibelsk, sier Homme.

LES MER: Fra retreat-senter i Wales til Oase for å starte bønnehus: – En gave til Norge

Les mer om mer disse temaene:

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen

Morten Marius Larsen er nyhetsleder på religionsavdelingen i Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter